شیرینی ملوماکرونا، حوادث بسیاری را به خود دیده است، تا توانسته در روز عید، کنار درخت کریسمس و مردمان یونان قرار بگیرد. ریشه این کلمه به قرون وسطی و قرن پنجم قبل از میلاد برمیگردد. در اصل ماکارونیا «makaronia»، شامی بود که در تشییعجنازه برای برکت دادن به مردگان، داده میشد، اما در معنی از ترکیب دو کلمه ملی «Meli» به معنای عسل و «Makaria» به معنای یک تکه نان است.
برای اولین بار یونانیان، ماکاریا را برای یادبود اولین قربانیان جنگ پلوپنز به شکل نان پختند و بین مردم پخش کردند، اما بعدها در دوران امپراتوری بیزانس، با اضافه شدن عسل به آن، علاوه بر تغیر شکل ظاهری، به ملوماکرونیا تغییر نام داد. این تغییر تا جایی بود که به معنای واقعی کلمه، میتوان آن را بیسکوییت عسلی نامید.
در میان این همه غذاهای رنگارنگ یونانی، نمیتوان از دسرها و شیرینیهای رنگارنگ آنها چشم پوشید. یکی از قدیمیترین و خوشمزهترین آنها شیرینی ملوماکرونا است که نزدیکی جشن کریسمس، بهانهای به ما داد تا دستور پخت آن را برای شما بگوییم.
مواد لازم برای تهیه شیرینی ملوماکرونا
- آرد گندم تردک: ۷۵۰ گرم
- پودر خمیر مایه: یک قاشق چایخوری
- جوش شیرین: نصف قاشق چایخوری
- سمولینا آسیابشده: ۲۵۰ گرم
- روغن زیتون: ۲۴۰ میلیلیتر
- روغن دانه آفتابگردان: ۲۴۰ میلیلیتر
- دارچین: یک قاشق غذاخوری
- گردو خوردشده: ۲۵۰ گرم
- نوشابه: به مقدار لازم
- آب پرتغال: دو لیوان
- شکر: ۱۵۰ گرم
مواد لازم برای شربت شیرینی
- شکر: ۵۰۰ گرم
- عسل: ۵۰۰ گرم
- آب: ۷۰۰ میلیلیتر
- چوب دارچین: یک عدد
- پوست پرتغال: به مقدار لازم
تکمیلی
- زمان تهیه : 30 تا 60 دقیقه
- مناسب برای 6 نفر
طرز تهیه شیرینی ملوماکرونا یونانی در خانه
مرحله اول
روغن زیتون، روغن دانه، آب پرتغال، پوست پرتغال، شکر، دارچین، نوشابه، بکینگپودر و جوششیرین را در یک کاسه بزرگ مخلوط کرده و هم بزنید. دقت کنید که مخلوطی یکدست داشته باشید.
مرحله دوم
در ادامه سمولینای آسیابشده و آرد را کمکم اضافه کرده و به هم زدن مواد ادامه دهید. برای راحتی کار میتوانید مواد را با دست مخلوط کنید، اما نباید آن را زیاد ورز دهید.
مرحله سوم
در این مرحله، از خمیری که آماده شده، گلولههایی را جدا کرده و با دست فرم دهید. برای اینکه کوکیهای شما فرم بهتری داشته باشند، میتوانید خمیر را با وردنه باز کرده و با قالب دلخواهتان، قالب بزنید. شیرینیهای آماده شده را در سینی فر از قبل گرمشده میگذاریم. شما هر شکلی که بخواهید، میتوانید به آنها بدهید.
مرحله چهارم
سینی پر از گلولههای ملوماکرونیا را داخل فر گذاشته، تا با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد، به مدت ۳۰-۲۵ دقیقه بپزد. در این مدت زمان، شیرینیهای خوشمزه به رنگ طلایی درخواهند آمد.
مرحله پنجم
در این مرحله از پخت شیرینی، ملوماکرونیاها را به مدت دو تا سه دقیقه در شربت سرد قرار دهید، تا شیرینی کریسمس شما به خوبی در شربت آغشته شود.
مرحله ششم
برای تهیه شربت شیرینی، در قابلمه آب جوش، شکر، عسل، چوب دارچین و پوست پرتغال ریخته و اجازه دهید به مدت پنج تا هفت دقیقه بجوشد. سپس از روی حرارت برداشته و صبر کنید تا خنک شود.
مرحله هفتم
نکات :
- میتوانید این شیرینی را بدون سمولینا هم آماده کنید.
- برای آنکه این گلولههای ملوماکرونایی شربت را بهتر به خود بگیرند، باید با چنگال روی آنها چند سوراخ یا شیار ایجاد کنید.
- لازم است که مدت نیمساعت به خمیر استراحت دهید.
- شیرینی را میتوانید به مدت سه هفته در ظرف دربسته نگه دارید.
- برای تردتر شدن ملوماکرونا، مواد را انقدر بهم بزنید تا شکر کامل آب شود.
- برای جلوگیری از چرب شدن خمیر ملوماکرونا، از ورز دادن زیادی آن بپرهیزید.
- خمیر را آنقدر ضخیم قالب نزنید که پخت آن در فر ، تا همه قسمتهای آن در فر کامل بپزند.
- برای داشتن طعم بهتر، میتوانید گردوهای خوردشده رابه مخلوط خمیر نیز اضافه کنید.
- برای خوشعطر شدن شربتتان میتوانید از میخک و پوست لیموترش هم استفاده کنید.
- شما به راحتی میتوانید این شیرینیهای خوشمزه را قبل از اضافه کردن شربت فریز کنید، و بعد در زمان مناسب شربت تهیه کرده و بر روی آنها بریزید.
منابع: misko biscuitpeople dimitrasdishes