موساکا یک نوع غذای یونانی است که مواد اصلی آن بادمجان و گوشت چرخکرده است. اما اگر گیاهخوارهستید هم میتوانید از طعم این غذای لذید بهرهمند شوید. شما میتوانید موساکا را به روش گیاهی درست کنید و به جای گوشت چرخکرده، به آن سویا اضافه کنید. ما در تهیه موساکا گیاهی با پنیر، از پنیر رومانو استفاده میکنیم. پنیر رومانو یک نوع پنیر ایتالیایی بوده که از شیر گوسفند تهیه میشود، و اضافه کردن آن به موساکا سبب دوچندان شدن خوشمزگی این غذای لذید میشود. ممکن است تهیه این غذای مهیج کمی زمانبر باشد، اما آنقدر خوشمزه است که با خوردن آن، خستگی از تنتان بیرون خواهد رفت. سویا، بادمجان و سیبزمینی بعضی از سبزیجات خوشمزهای هستند که در تهیه این غذای لذیذ استفاده میشوند.
طرز تهیه موساکا پنیری با سویا
مرحله اول
در یک ماهیتابه روغن ریخته و روی اجاق قرار دهید. بادمجانها را ورقه ورقه خرد کرده و در ماهیتابه سرخ کنید تا نرم شوند.
مرحله دوم
پیاز را ریز خرد کنید. سیر را هم رنده کنید. یک ماهیتابه دیگر روی اجاق قرار داده و کمی روغن در آن بریزید. سپس پیاز و سیر را در روغن سرخ کنید.
مرحله سوم
پس از اینکه پیاز و سیر سرخ شدند، سویا و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و خوب تفت دهید. نمک، فلفل و آویشن را به آن اضافه کرده و مجدد تفت دهید. مقدار نمک و فلفل به سلیقه شما بستگی دارد و میتوانید آن را کم یا زیادی کنید. سپس شعله را خاموش کنید.
مرحله چهارم
یک قابلمه را آب کرده و سیبزمینیها را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در آن آبپز کنید. زمانی که سیبزمینیها آبپز شدند، آنها را از قابلمه درآورده و اجازه دهید کمی خنک شوند. سپس پوست سیبزمینیها را گرفته و با گوشتکوب له کنید.
مرحله پنجم
در این مرحله نوبت به درست کردن سس بشامل میرسد. برای تهیه سس بشامل کره و سیر را داخل ماهیتابه تفت دهید. دقت کنید که سیر نباید سرخ شود و فقط در حدی باشد که کره، مزه سیر را بگیرد. سپس آرد را به آن اضافه کرده و سریع هم بزنید تا یکنواخت شود. شیر را اضافه کرده و با همزن دستی مواد را هم بزنید تا یکنواخت شود و آرد گلوله نشود. در نهایت به مقدار دلخواه به آن نمک بزنید. سس بشامل را کنار بگذارید تا خنک شود.
مرحله ششم
سیبزمینی له شده را با مخلوط سویا، پیاز و سیر که از قبل درست کردید مخلوط کرده و خوب هم بزنید. حالا نیمی از سس بشامل را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. ته ظرف مخصوص فر را با کمی روغن یا کره چرب کنید. کمی از باقیمانده سس بشامل را ته ظرف ریخته و صاف کنید. روی آن یک لایه بادمجان ورقه شده بچینید. لایه بعدی روی بادمجان را با مخلوط موساکا پر کنید. این کار را تا زمانی که بادمجان و مواد موسکا تمام شوند، ادامه دهید. در نهایت روی آن سس بشامل و پنیر رومانو رنده شده بریزید و به مدت تقریبا ۳۰ دقیقه داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید تا روی آن طلایی شود. موساکا پنیری شما آماده است.
نکات:
- می توانید از پروتئین سویا تردک با بافت مشابه گوشت برای غذای خود استفاده کنید.
- به طور دلخواه میتوانید به مواد موساکا دو عدد فلفل دلمهای خرد شده و ۲۰۰ گرم قارچ ورقه شده اضافه کنید.
- اگر طعم سیبزمینی در موساکا را دوست ندارید، میتوانید آن را حذف کنید.
- میتوانید در نهایت گریل را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه روشن کنید تا سطح پنیر برشته شود.