شامی بلغور یکی از شامی های بسیار خوشمزه است که همان طور که از نامش پیداست از بلغور گندم تهیه می شود این غذا در عین سادگی بسیار خوشمزه و مقوی می باشد این غذا سرشار از آهن و فیبر است که برای بدن و پوست و مو بسیار مناسب است شما می توانید این شامی را به عنوان وعده اصلی برای شام یا نهار به همراه پلو یا نان سرو کنید و هچنین یک غذای مقوی برای ایام مبارک رمضان می باشد و شما می توانید در افطاری این شامی بلغور را تهیه کنید.
طرز تهیه شامی بلغور
مرحله اول
سیب زمینی ها را خوب بشورید و داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید تا آبپز شوند سپس پوستش را جدا کنید و بگذارید کنار تا سرد شود.
مرحله دوم
بلغور گندم تردک را داخل یک ظرف ریخته و کمی نمک را آنها بپاشید و روی بلغورها کمی آبجوش بریزید و صبر کنید تا آب را به خودش جذب کند سپس داخل قابلمه ریخته و به همراه کمی آب اجازه دهید تا بلغورها پخته و نرم شوند سپس کنار بگذارید تا کاملا خنک شود.
مرحله سوم
سیب زمینی را رنده بزنید سپس پیاز را پوست بگیرید و رنده بزنید و آبش را گرفته سپس به سیب زمینی و بلغور اضافه کنید و هم بزنید در ادامه ادویه ها و نمک و آرد و تخم مرغ را اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید تا یکدست شوند.
مرحله چهارم
داخل یک تابه روغن ریخته تا داغ شود سپس دست های خود را کمی مرطوب می کنیم و از مواد به انداز نارنگی بردارید و توی دست فرم دهید سپس داخل روغن داغ سرخ کنید و به همراه گوجه و فلفل سرخ شده سرو کنید. نوش جان
چند نکته
- به جای بلغور گندم میتوانید از بلغور جو تردک برای سالاد رژیمی خود استفاده کنید.
- اگر مواد شامی خیلی شل بود می توانید کمی آرد بزنید.
- به دلخواه می توانید کمی سبزی معطر یا جعفری تازه داخل مواد بریزید.
- می توانید برای طعم و مزه بهتر بلغور آن را با یک عدد عصاره مرغ یا گوشت بگذارید تا پخته شود.
- آب بلغور را بعد از پخت بگیرید تا باعث شل شدن شامی نشود.