طرز تهیه دلمه پیاز رژیمی با سویا

یکی از انواع لذیذ دلمه ها، دلمه پیاز است‌. جالب است بدانید اصالت این غذا به کشور ترکیه برمی‌گردد اما مانند تمام غذاهای خوشمزه دیگر در دنیا امروزه مردم کشورهای مختلف نیز آن را تهیه می‌کنند. شما می‌توانید دلمه پیاز را به تعداد زیاد درست کنید و آن را در فریزر نگه‌دارید.

به غیر از طعم لذیذ، چیزی که باعث محبوبیت بیشتر دلمه پیاز می‌شود این است که تهیه آن زمان چندان زیادی از شما نمی‌گیرد. دلمه پیاز را می‌توانید در وعده ناهار یا شام سرو کنید. همچنین می‌توانید آن را به عنوان وعده اصلی در دورهمی‌‌های دوستانه سرو کنید و مهمانانتان را با طعم و مزه‌ی خاص آن هیجان‌زده کنید. اگر شما هم برای تهیه این غذای لذیذ وسوسه شدید، در ادامه با ما همراه باشید‌.

تکمیلی 

  • زمان تهیه : 60 تا 90 دقیقه
  • مناسب برای 4 نفر

طرز تهیه دلمه پیاز با سویا

مرحله اول

برای شروع ابتدا ریشه پیازها را ببرید و پوست آن‌‌ها را بگیرید. پیازها را در یک قابلمه بزرگ قرار دهید و قابلمه را با آب پر کنید. به آن یک چهارم فنجان سرکه اضافه کنید.

مرحله دوم

قابلمه را روی حرارت متوسط گاز قرار بگذارید و اجازه دهید آب داخل قابلمه بجوشد و پیازها به مدت ۱۵ دقیقه یا تا زمانی که نرم شوند و از هم جدا نشوند بپزند. سپس زیر قابلمه را خاموش کنید. آب قابلمه را دور ریخته و اجازه دهید پیازها به اندازه کافی خنک شوند. لایه‌های پیاز را بدون اینکه پاره شوند، حلقه حلقه جدا کنید. لایه‌­های بزرگتر پیاز را کنار بگذارید و لایه­‌های کوچکتر را ریز خرد کنید و کنار بگذارید.

مرحله سوم

سیر و جعفری را خرد کنید و کنار بگذارید. سپس تابه‌ای را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید و دو قاشق غذاخوری روغن زیتون داخل آن بریزید. پیازهای خرد شده را به همراه گوشت چرخ کرده به تابه اضافه کنید و هم بزنید تا خوب تفت داده شوند. سپس برنج شسته، سیرهای خردشده، رب گوجه‌فرنگی، پودر پاپریکا، جعفری خردشده تازه و نمک و فلفل را به مواد داخل تابه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند.

مرحله چهارم

میزان نمک و فلفل به ذائقه شما بستگی دارد. بنابراین می­توانید میزان آن را کم یا زیاد کنید. با قاشق چوبی مواد را به خوبی و به آرامی با هم مخلوط کنید تا یکدست شود. لایه­‌های پیاز را یکی یکی و به طور مساوی با مخلوط به دست‌آمده پر کنید. حالا نوبت پختن دلمه‌ها است؛ برای پخت دلمه پیاز دو روش وجود دارد که ادامه آن‌ها را با جزئیات برایتان شرح می‌دهیم.

مرحله پنجم (روش اول پخت)

در روش اول ابتدا فر را روی 180 درجه سانتی‌گراد گرم کنید. کف ظرف مخصوص فر را با روغن چرب کنید. کف ظرف پیازهای خردشده را بریزید. سپس پیاز‌های شکم‌پر را به آن اضافه کنید. ظرف را با آب پر کنید. روی ظرف را با فویل بپوشانید و به مدت 20 دقیقه بپزید. پس از 10 دقیقه اول با احتیاط در فر را باز کنید و پیازها را بچرخانید تا همه جای آن بپزد.

مرحله ششم (روش دوم پخت)

کف یک قابلمه بزرگ را چرب کنید و آن را با نیمی از پیازهای خردشده بپوشانید. لایه‌­های پیاز شکم­‌پر را کنار هم بچینید. روی آن‌ پیازهای خردشده را بریزید. قابلمه را به اندازه‌ای که پیازها پوشانده شوند آب کنید و اگر دوست داشتید  یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به آب اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت متوسط بپزد تا پیازها نرم و برنج داخل آن پخته شود. در نهایت دلمه‌های پیاز را به بشقاب سرو منتقل و با برش‌های لیموترش تزیین کنید. حالا دلمه پیاز شما آماده است. نوش جان!

 

نکات:

  • می توانید از پروتئین سویا تردک با بافت مشابه گوشت برای غذای خود استفاده کنید.
  • بهتر است برای اینکه غذا ظاهر زیبایی پیدا کند، پیازها اندازه و شکل یکسانی داشته باشند.
  • دلمه پیاز را به عنوان شام یا ناهار می‌توانید در خانه تهیه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.