لیگمات یا لقیمات شیرینی سنتی و خوشمزه جنوبی است که در ماه مبارک رمضان در سفرههای افطاری بسیاری از هموطنان ما قرار دارد. امروز قصد داریم طرز تهیه این شیرینی ترد و خوشمزه را به شما آموزش دهیم تا به سادگی آن را در منزل تهیه کنید و در وعده افطار یا حتی سحری میل کرده و لذت ببرید.
طرز تهیه لیگمات
مرحله اول
طبق آموزش روی بسته پودر آماده خمیر پیراشکی تردک خمیر را درست کنید و در جای گرم قرار بدید تا پُف کند.
مرحله دوم
بعد از اینکه مدت استراحت خمیر پیراشکی تمام شد، تخممرغ را در ظرفی جداگانه بشکنید و با کمک همزن یا چنگال، خوب هم بزنید. تخممرغ همزده را به همراه نشاسته به خمیر اضافه کنید.
مرحله سوم
مقداری روغن درتابه بریزید و صبر کنید تا گرم شود. خمیر را به صورت گرد درآورید (برای این کار میتوانید از قیف مخصوص بامیه استفاده کنید) و در روغن سرخ کنید تا طلاییرنگ شود.
مرحله چهارم
شکر و آب را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت آنقدر هم بزنید تا شکر کاملا حل شود. گلاب، هل و زعفران را اشافه کرده و بعد از 10 دقیقه جوشیدن آبلیمو را اضافه کنید و بعد شعله را خاموش کنید. شهدی که آماده کردید را در ظرفی ریخته و لیگماتهای سرخشده را داخل آن بیاندازید تا طعم بگیرند.
چند نکته
- لیگماتهای سرخ شده را روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافه آن خارج شود.
- میتوانید به جای شکر از شهد خرما استفاده کنید. در اینصورت شیرینی شما سلامتتر هم خواهد بود. برای این کار شیره خرما را کمی روی حرارت گرم کنید و بعد از سرخ کردن لیگماتها، آنها را داخل شیره بیاندازید تا شیرینی آن کاملا جذب شود.
- میتوانید با استفاده از کنجد و یا غنچههای گلسرخ و خلال پسته تزیین کنید.