طرز تهیه چیپس خانگی

میان‌وعده‌ای که هر چقدر هم که خوردنش حذاب باشد، متاسفانه تا اندازه‌ای ناسالم و است و مضراتی نیز دارد. در چنین مواقعی برای اینکه نگرانی کمتری داشته باشیم، می‌توانیم به سراغ تهیه چیپس خانگی در طعم‌های مختلف برویم که سالم‌تر است و از مرغوب بودن روغن آن هم اطمینان بیشتری داریم. برای همین در این مطلب، طرز تهیه چیپس خانگی نمکی ترد و خوشمزه را بررسی می‌کنیم.

تکمیلی 

  • زمان تهیه : 60 دقیقه
  • مناسب برای 4 نفر

طرز تهیه چیپس خانگی

مرحله اول

ابتدا سیب‌زمینی‌ها را بشویید و پوست بکنید. برای ورقه کردن سیب‌زمینی‌ها می‌توانید از رنده‌های مخصوص استفاده کنید، یا خودتان سیب‌زمینی‌ها را برش بدهید. هرچه برش‌های نازک‌تری داشته باشید، در نهایت چیپس‌های سیب‌زمینی شما تردتر خواهند شد.

مرحله دوم

پس از اینکه سیب‌زمینی‌ها را ورقه‌ورقه کردید، یک کاسه با اندازه مناسب را از آب و تکه‌های یخ پر کنید. سپس ورقه‌های سیب‌زمینی را در کاسه بریزید، طوری که آب و یخ، تمام سطح سیب‌زمینی‌ها را بپوشاند. این کار باعث می‌شود تا نشاسته سیب‌زمینی‌ها خارج شده و موقع سرخ کردن، سریع قهوه‌ای نشوند و نسوزند.

اجازه بدهید تا سیب‌زمینی‌ها به مدت ۳۰ دقیقه در مخلوط آب و یخ بمانند، سپس آن‌ها را از کاسه خارج کرده و با یک دستمال پارچه‌ای مخصوص آشپزخانه، خوب خشک کنید.

مرحله سوم

پس از اینکه از خشک شدن سیب‌زمینی‌ها اطمینان حاصل کردید، روغن مایع مخصوص سرخ‌کردنی را در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار بدهید.

بعد از اینکه روغن کاملا داغ شد، سیب‌زمینی‌ها را در چند مرحله به روغن اضافه کنید. یعنی ابتدا بخشی از سیب‌زمینی‌ها را سرخ کنید، سپس از قابلمه خارج کنید و دسته بعدی را به روغن بیندازید. با این کار، از چسبیدن آن‌ها به هم جلوگیری می‌کنید.

در طول سرخ کردن، ورقه‌های سیب‌زمینی را تکان بدهید تا به هم نچسبند. سپس سیب‌زمینی‌ها را که حالا سرخ و چیپیسی شده‌اند، از قابلمه خارج کرده و روی یک توری فلزی یا ظرفی که کف آن دستمال مخصوص جذب روغن قرار داده‌اید، بریزید تا روغن اضافی‌شان خوب خارج شود.

پس از اینکه چیپس‌ها خنک شدند، آن‌ها را در یک کاسه بزرگ ریخته، سپس نمک و ادویه دلخواهتان را اضافه کرده و کاسه را چندبار تکان بدهید تا تمام چیپس‌ها طعم‌دار بشوند. چیپس خانگی شما حاضر است. نوش جان!

 

نکات:

  • چنانچه می‌خواهید سیب‌زمینی‌ها را با پوست به چیپس سیب‌زمینی تبدیل کنید، حتما پوست آن را با فرچه مخصوص ظرف‌شویی خوب بسابید تا هیچ گل‌ولایی روی سیب‌زمینی‌ها باقی نماند.
  • به دو دلیل ممکن است چیپس‌های شما پس از سرخ کردن ترد نشوند و همچنان نرم و خمیری باقی بمانند. دلیل اول این است که ورقه‌های سیب‌زمینی را پس از خواباندن در آب و یخ، خوب خشک نکرده‌اید. دلیل دوم هم درست خنک نکردن چیپس‌ها پس از سرخ کردن است. چیپس‌ها را بعد از خارج کردن از روغن، روی هم نریزید. بلکه روی یک توری فلزی پخش کنید تا روغن اضافی‌شان گرفته شده و خنک شوند.
  • برای تهیه چیپس نمکی خانگی در فر یا هواپز، دستورالعمل‌های مربوط به آماده‌سازی سیب‌زمینی‌ها را مشابه مراحل بالا دنبال کنید. فر را از قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. روی سینی فر یک ورق مخصوص شیرینی‌پزی پهن کرده و روی آن، روغن مخصوص آشپزی اسپری کنید. برش‌های سیب‌زمینی خشک شده را در یک کاسه بزرگ ریخته و به آن‌ها ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون و نمک اضافه کنید، سپس ورقه‌های سیب‌زمینی را خوب مخلوط کنید تا کاملا روغنی و نمکی شوند. سپس آن‌ها را روی سینی چیده و به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه در فر بپزید.
امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *