سمبوسه، ملکه غذاهای خیابانی از آن دسته غذاهای فوری است که با آن عطر دلانگیز و طعم بینظیرش محبوب خاص و عام است. اما این میانوعده خوشمزه و پرطرفدار که ریشه در فرهنگهای مختلف دارد، حالا دیگر فقط مختص خیابانها نیست. با کمی حوصله و مواد اولیه ساده میتوانید این لذت را به خانه بیاورید و با خانواده و دوستانتان به اشتراک بگذارید. پس دست به کار شوید و با ما همراه شوید تا طرز تهیه سمبوسه با گوشت خانگی را اینجا بخوانید.
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
- پیاز متوسط (رنده شده): ۲ عدد
- سیر (رنده شده): ۲ حبه
- نخود فرنگی: ۲۰۰-۲۵۰ گرم
- فلفل دلمه ای: ۱ عدد
- سیب زمینی متوسط (پخته و رنده شده): ۱ عدد
- سبزیجات معطر خشک (شامل شوید، نعناع، گشنیز): به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
تکمیلی
- زمان تهیه : 30 دقیقه
- مناسب برای 8 نفر
طرز تهیه سمبوسه گوشت
مرحله اول
اولین مرحله از طرز تهیه سمبوسه با گوشت چرخ کرده این است که پیاز و سیر را در روغن تفت دهید تا طلایی شود بعد گوشت چرخکرده را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگش تغییر کند. بعد فلفل دلمهای، سیب زمینی پخته و رنده شده را به همراه سبزیجات معطر خشک به گوشت اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید. در نهایت زردچوبه، پودر فلفل قرمز، نمک و فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید و باز هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. به این ترتیب مواد میانی سمبوسه شما آماده است.
مرحله دوم
اکنون و در این مرحله نان لواش را روی سطح صاف پهن کنید و بعد مقداری از مواد میانی را به صورت نواری در طول نان قرار دهید سپس لبه پایینی نان را روی مواد بکشید تا یک رول تشکیل شود بعد لبههای رول را با تخم مرغ زده محکم کنید و بچسبانید تا باز نشوند.
مرحله سوم
اکنون و در این مرحله در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت متوسط گرم کنید. وقتی روغن خوب داغ شد رولهای سمبوسه را به آرامی در روغن بگذارید تا یک طرفش خوب برشته و طلایی شود بعد آن را برگردانید تا سمت دیگرش هم خوب برشته شود. در نهایت سمبوسههای سرخشده را روی دستمال جاذب روغن بگذارید تا روغن اضافه آن گرفته شود.
نکات:
- مواد میانی سمبوسه باید کاملا سرد باشد قبل از اینکه در خمیر قرار گیرد.
- برای اینکه سمبوسهها تردتر شوند، میتوانید قبل از سرخ کردن، آنها را به مدت چند دقیقه در فریزر قرار دهید.
- اگر دوست دارید سمبوسههایتان طعم متفاوتی داشته باشد، میتوانید به مواد میانی خود انواع سوسیس یا کالباس یا سبزیجات متنوع را اضافه کنید البته استفاده از سبزیجات و ادویههای دلخواه مثل قارچ هم آن را متفاوت و خوشمزه میکند.
- برای تهیه سمبوسه میتوانید از خمیر فیلو هم استفاده کنید. البته تهیه خمیر سمبوسه هم کار آسانی است که فقط نیاز به صرف وقت دارد.