تبوله یا تبولی به سالاد جعفری و بلغور لبنانی گفته میشود که یکی از عناصر ثابت برنامه غذایی مردم سرزمینهای عرب در سدههای میانی بوده است. غذاهایی مانند تبوله گواه محبوبیت امروزشان در خاورمیانه هستند. تبوله غذایی است منسوب به مناطق کوهستانی لبنان که در ادوار مختلف یکی از محبوبترین سالادها در خاورمیانه شناخته شده است. نوعی گندم به نام سالامونی که در همین مناطق کوهستانی در سده نوزدهم کشت میشده بهترین گندم برای تهیه بلغور، عنصر اصلی تبوله بوده است.
طرز تهیه سالاد تبوله لبنانی
مرحله اول
برای تهیه تبوله ابتدا باید بلغور را در ظرفی بریزید و با یک قاشق روغن هم بزنید. سپس آب جوش را به آن اضافه کنید، روی کاسه را بپوشانید و بگذارید ۱۵ دقیقه در دمای اتاق بماند و بعد بلغور را آبکشی کنید.
مرحله دوم
بلغور را در ظرف مخصوص سرو غذا بریزید و سایر مواد از قبیل گوجه فرنگی، خیار، پیاز یا پیازچه، سیر، جعفری، آبلیمو، فلفل و نمک را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس دو قاشق روغن زیتون روی آن بریزید.
مرحله سوم
تبوله شما آماده است؛ نوش جان!
چند نکته
- به جای بلغور گندم میتوانید از بلغور جو تردک برای سالاد رژیمی خود استفاده کنید.
- میتوانید برای تکمیل انرژی این سالاد از اسفناج تازه استفاده کنید.