سنگدان مرغ، یه ماده غذایی فوقالعاده با خواص شگفتانگیز است که متاسفانه برخی از استفاده آن در برنامه غذایی غفلت میکنند. سنگدان مرغ منبع عالی پروتئین، آهن، ویتامینها و مواد معدنی است و میتواند به عنوان یه جایگزین عالی و بهصرفه برای گوشت قرمز و گوشت مرغ باشد. جالب است بدانید که طعم کباب تابهای با سنگدان مرغ، تفاوت چندانی با کباب تابهای با گوشت ندارد.
مواد لازم
- سنگدان مرغ چرخ کرده: ۱ کیلوگرم
- دنبه گوسفندی: ۲۰۰ گرم
- پیاز رنده شده: ۲ عدد
- سیر رنده شده: ۱ حبه
- نمک و فلفل سیاه، زردچوبه و سماق: به مقدار لازم
- زعفران دمکرده: ۳ قاشق غذاخوری
- روغن: به مقدار لازم
تکمیلی
- زمان تهیه : 90 دقیقه
- مناسب برای 4 نفر
طرز تهیه کباب تابه ای سنگدان مرغ چرخ کرده خانگی
مرحله اول
در اولین مرحله از طرز تهیه کباب تابه ای با سنگدان مرغ، ابتدا سنگدان مرغ را به همراه دنبه چرخ کنید بعد سنگدان مرغ چرخ کرده، دنبه، پیاز رنده شده، سیر رنده شده، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، سماق و زعفران دم کرده را داخل یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید. برای آنکه کباب تابهایتان خوب تهیه شود حتما مواد را به خوبی ورز بدید تا کاملا یکدست شوند.
مرحله دوم
اکنون یک تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی روغن داخلش بریزید و اجازه دهید روغن داغ شود سپس مخلوط سنگدان را به صورت یکدست کف تابه پهن کنید و در تابه را ببندید و اجازه بدهید تا کباب به آرامی بپزد و آبش کشیده شود.
وقتی آب کباب کشیده شد، در تابه را باز کنید و کباب تابهای را به قسمتهایی به اندازه یکسانن تقسیم کنید و هر قسمت از کباب را به آرامی برگردانید تا طرف دیگر کباب هم سرخ شود.
مرحله سوم
بعد از اینکه دو طرف کباب سرخ شدند، آنها را از تابه خارج کنید و داخل یک بشقاب بریزید. کباب تابهای با سنگدان مرغ چرخ شده را میتوانید با نان، برنج، یا به عنوان یه پیشغذای خوشمزه سرو کنید. بهتر است بعد از اینکه کباب تابهای را از تابه خارج کردید، یک مقدار کره آب شده رویش بریزید تا خوشمزهتر شود.
نکات:
- استفاده از دنبه در این دستور اختیاری است. اما اضافه کردن دنبه به کباب، طعم و بافت بهتری به آن میدهد.
- اگر دوست دارید حتی میتوانید در کباب تابهای خود با سنگدان مرغ مقداری گوشت چرخکرده هم اضافه کنید.
- یادتان باشد زعفران را حتما به صورت دمکرده به مواد اضافه کنید. زعفران دمنشده، باعث شل شدن مواد کباب میشود.
- سنگدان مرغ طعم قوی و کمی گس تر از گوشت دارد که به خاطر وجود غضروف و رگ و پی در سنگدان است. این طعم خاص، کباب تابهای با سنگدان مرغ را از سایر کباب تابهایها متمایز میکند. (بافت سفت و کمی جویدنی دارد.)