طرز تهیه لوبیا پلو با سویا مجلسی

لوبیاپلو هم یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی است. بسیاری از ما، عادت داریم لوبیاپلو را با گوشت چرخ‌کرده و یا تکه‌ای درست کنیم؛ اما اگر گیاهخوار هستید یا ترجیح می‌دهید مصرف گوشت قرمز را کمتر کنید، به سادگی می‌توان سویا را جایگزین گوشت کرد. مطمئن باشید که طرز تهیه لوبیا پلو با سویا چندان فرقی با لوبیاپلویی که می‌شناسید ندارد و هیچ خللی در لذیذ بودن و خوشمزگی این غذای اصیل ایرانی، ایجاد نمی‌شود.

تکمیلی 

  • زمان تهیه : 60 تا 90 دقیقه
  • مناسب برای 4 نفر

طرز تهیه لوبیا پلو با سویا

مرحله اول

ابتدا برنج را خیس کنید. به‌طوریکه به اندازه یک بند انگشت، آب روی آن باقی بماند. دو قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق روغن زیتون به آن بیفزایید و بگذارید حداقل یک ساعت خیس بخورد.

مرحله دوم

لوبیاها را به مدت 20 دقیقه درون ماهیتابه تفت دهید. به صورت همزمان، سویا را با آب داغ خیس کرده و بعد آن را آبکش نمایید.

مرحله سوم

لوبیا را کنار بگذارید. داخل ماهیتابه روغن سرخ‌کردنی را داغ کنید و پیاز را درون آن تفت دهید تا نیمه طلایی شود.

مرحله چهارم

آب سویا را کاملا با دستمال گرفته، و آن را درون ماهیتابه بریزید. زردچوبه و رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید تا سویا خوب مزه‌دار شود. سپس هویج نگینی‌شده را اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید.

مرحله پنجم

لوبیا را همراه با سه پیمانه آب و نمک درون ماهیتابه بریزید. در ظرف را بگذارید تا مواد خوب بپزند.

مرحله ششم

وقتی سس غلیظ شد، پودر زعفران را اضافه کنید، کمی تفت دهید و بعد آن را کنار بگذارید.

مرحله هفتم

برای برنج، قابلمه را پر از آب کنید و بگذارید بجوشد. وقتی آب جوش آمد، یک قاشق چای‌خوری نمک به آن اضافه کنید. آب برنج را بگیرید و آن را درون قابلمه در حال جوش بریزید.

مرحله هشتم

بگذارید برنج با در باز، حدود ده دقیقه بپزد. در این مدت آن را چندبار هم بزنید. سپس برنج را آبکش نمایید.

مرحله نهم

برای دم کردن برنج، ته قابلمه کمی روغن بریزید. یک لایه برنج کف قابلمه بریزید و بعد یک لایه از سس روی آن اضافه کنید. کمی دارچین و پودرکاری روی مایه‌تان بریزید. اکنون برنج را با مایه مخلوط کنید تا جایی که کاملا ًرنگ بگیرد. این کار را لایه‌لایه تا وقتی موادتان تمام شوند، ادامه دهید. در انتها نصف لیوان آب به برنج اضافه کنید و به‌مدت چهل دقیقه روی گاز بگذارید تا دم بکشد.
بعد از این مدت لوبیاپلو با سویای شما آماده است. آن را به سلیقه خودتان در ظرف بریزید و سرو کنید.

 

نکات:

  • می توانید به جای از پروتئین سویا تردک با بافت مشابه گوشت برای غذای خود استفاده کنید.
  • در صورتی که دوست ندارید غذایتان زیاد ادویه‌ای شود، پودر کاری یا ادویه پلویی را حذف کنید.
  • ته‌دیگ لوبیاپلو، یکی از خوشمزه‌ترین‌ ته‌دیگ‌هاست. پس در مرحله دم، کمی نان لواش زیر برنج قرار دهید.
  • زعفران را حتماً بعد از آماده شدن مایه لوبیاپلو اضافه کنید تا عطر آن از بین نرود.
  • یک لوبیاپلوی خوشمزه، کمی چرب است. پس بعد از اینکه برنجتان دم کشید، یک قاشق غذاخوری کره و یا روغن محلی روی آن آب کنید.
  • برنج را کاملا با مایه مخلوط کنید تا تکه‌های سفید برنج در غذا پیدا نباشد.
5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *