طرز تهیه قیمه یزدی اصیل

قیمه یزدی، یکی از اصیل‌ترین و خوشمزه‌ترین خورش‌های ایرانی است که ریشه در فرهنگ غنی آشپزی شهر یزد دارد. در این خورش خوش‌طعم به جای لپه از نخود استفاده می‌شود که به آن طعم و بافت متفاوتی می‌بخشد. نکته جالب توجه در تهیه قیمه یزدی اصیل، پوست گرفتن و نصف کردن نخود است که باعث می‌شود نخود زودتر پخته شود و طعم بهتری به خورش بدهد.

تکمیلی 

  • زمان تهیه : 90 دقیقه
  • مناسب برای 6 نفر

طرز تهیه قیمه یزدی اصیل خانگی

مرحله اول

اولین مرحله از طرز تهیه قیمه یزدی این است که نخود را آماده کنید. برای این کار نخود را باید از شب قبل از پخت قیمه یزدی در آب خیس کنید و چندین بار هم آب را عوض کنید. هم زمان گوشت را به قطعات مکعبی مناسب تهیه خورشت خرد کنید. قبل از پخت قیمه یزدی باید حتما آب نخود را که حداقل ۲۴ ساعت خیس خورده خارج کنید و بعد پوست نخود را بگیرید.

مرحله دوم

در این مرحله که قرار است قیمه یزدی را بپزید ابتدا پیاز را که خرد کرده‌اید در قابلمه مناسب پخت خورشت به همراه مقداری روغن بریزید و تفت دهید تا طلایی شود سپس زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین را اضافه کرده و تفت دهید. وقتی که پیاز طلایی شد، گوشت را اضافه کنید تا تغییر رنگ دهد در نهایت هم رب گوجه را به مخلوط بالا اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.

مرحله سوم

اکنون نخود خیس خورده که پوستش را گرفته بودید را به همراه آب جوش به مواد اضافه کنید. حرارت را ابتدا زیاد کنید و بعد که آب جوش آمد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید خورشت به مدت حداقل ۲ ساعت بپزد. در نهایت در آخرین مرحله از پخت یعنی نیم ساعت آخر، زعفران دم کرده را به همراه آبلیمو به خورشت اضافه کنید. قیمه یزدی آماده را می‌توانید با سیب زمینی سرخ کرده تزیین و سرو کنید. نوش جان!

 

نکات:

  • تفت دادن گوشت و پیاز در ابتدای کار، طعم بسیار خوبی به خورش می‌دهد. گوشت را به همراه پیاز به خوبی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و دیگر بوی خامی ندهد. این کار باعث می‌شود که خورش طعم بهتری پیدا کند. همچنین، استفاده از روغن کافی برای تفت دادن گوشت و پیاز بسیار مهم است تا مواد به کف قابلمه نچسبد.
  • در انتهای پخت، آبلیمو تازه یا لیمو عمانی به خورش قیمه یزدی اضافه کنید تا طعم آن ترش و دلچسب شود.
امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *