شامی کباب، خواهر دوقلوی خوشطعم کتلت است که با یک تفاوت کوچک، دنیایی از طعم جدید را برایتان به ارمغان میآورد. حضور لپه در شامی، به آن بافت نرمتری بخشیده و طعمی دلچسبتر از کتلت به آن میبخشد. اگر از طعم لپه لذت میبرید، پس حتما طرز تهیه شامی کباب با سیب زمینی خام و پخته را در ادامه بخوانید و در منزل تهیه کنید.
مواد لازم
- لپه: ۱ پیمانه
- گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
- سیب زمینی متوسط: ۳ عدد
- پیاز بزرگ: ۱ عدد
- تخم مرغ: ۲ عدد
- آرد سوخاری: به مقدار لازم
- نمک، فلفل و ادویه مناسب: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
تکمیلی
- زمان تهیه : 60 دقیقه
- مناسب برای 3 نفر
طرز تهیه شامی کباب با سیب زمینی
مرحله اول
در اولین مرحله از طرز تهیه شامی کباب با سیب زمینی ابتدا لپه را که از قبل در آب به مدت حداقل یک ساعت خیساندهاید، آبکش کنید و بپزید. همزمان سیب زمینی خام یا پخته را رنده کرده و آب اضافی آنها را بگیرید سپس پیاز را رنده کرده و آب آن را هم خوب بگیرید.
مرحله دوم
در این مرحله گوشت چرخکرده، سیب زمینیهای رنده شده، پیاز رنده شده، لپه له شده با گوشتکوب یا له شده در مخلوطکن را به همراه تخم مرغ و ادویهها در یک ظرف بزرگ بریزیدو خوب با هم مخلوط کنید تا یک مایه یکدست به دست آید. آرد سوخاری را به تدریج به مایه اضافه کنید تا زمانی که مایه به حدی سفت شود که به دست نچسبد.
مرحله سوم
اکنون در یک تابه گود، روغن را داغ کنید. از مایه شامی به اندازه نارنگی برداشته و با دست به شکل دلخواه فرم دهید و بعد شامیها را در روغن داغ سرخ کنید تا دو طرف آنها طلایی شود. این کار را تا اتمام مایه شامی ادامه دهید. در نهایت شامیهای سرخ شده را در ظرف مورد نظر بچینید و با سالاد یا ماست سرو کنید.
نکات:
- اگر دوست دارید شامیهایتان تردتر شوند، میتوانید قبل از سرخ کردن، آنها را در آرد سوخاری تردک بغلطانید.
- برای اینکه شامیها خوشطعمتر شوند، میتوانید از سبزیجات معطر خشک مانند نعناع، شوید یا مرزه استفاده کنید.
- برای شامیهایی با بافت نرمتر میتوانید از سیب زمینی پخته بیشتری استفاده کنید و برای شامیهایی با بافت سفتتر، از سیب زمینی خام بیشتری استفاده کنید.