دلمهای رنگارنگ و خوشمزه با ترکیب بادمجان، فلفل و گوجه که عطر و بوی آن، سفرههایتان را در گرمای تابستان، به ضیافتی بینظیر تبدیل میکند در کنار برنج و گوشت معطر، ترکیبی بینظیر است که میتواند دل و جان همه را تسخیر کند.
مواد لازم
- بادمجان: ۲-۳ عدد
- فلفل دلمه ای: ۳ عدد
- گوجه: ۴-۵ عدد
- گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
- برنج: ۱/۵ فنجان
- لپه: ۳/۴ فنجان
- پیاز: ۲-۳ عدد
- سبزی دلمه: به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی: ۲-۳ قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل: از هر کدام یک قاشق چایخوری
- سبزی دلمه: ۴۵۰ گرم
تکمیلی
- زمان تهیه : 90 دقیقه
- مناسب برای 4 نفر
طرز تهیه دلمه بادمجان و فلفل و گوجه خانگی
مرحله اول
اولین مرحله از طرز تهیه دلمه بادمجان و فلفل و گوجه این است که این مواد را خوب بشویید، سرشان را بکنید و بعد داخلشان را خالی کنید. همزمان برنج را آبکش کرده و لپه که از شب قبل خیس خورده را با مقداری آب بپزید.
مرحله دوم
اکنون ابتدا ۲ عدد پیاز را خرد کرده و در مقداری روغن سرخ کنید. زمانی که پیاز کمی نرم شد گوشت چرخکرده را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند. بعد نمک، فلفل و ادویه مورد نیاز را اضافه کنید و هم بزنید در نهایت هم به ترتیب لپه، برنج و سبزی دلمه را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد به خورد هم بروند.
مرحله سوم
در این مرحله زمان آن رسیده که یک پیاز باقی مانده را هم خرد کنید و با روغن تفت دهید تا کاملا سبک شود بعد رب گوجه را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا کاملا بوی خامی آن گرفته شود. در نهایت هم پوره گوجه را به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید وقتی پوره کمی پخت آب را اضافه کنید و اجازه دهید سس چند جوش بزند.
مرحله چهارم
در آخرین مرحله از طرز تهیه دلمه بادمجان و گوجه و فلفل زمان آن است که داخل این سبزیجات را با مایه دلمه پر کنید و درشان را ببندید و در قابلمه مدنظرتان بچینید و در نهایت هم سس را به آن اضافه کنید و در قابلمه را ببندید و اجازه دهید دلمهها با حرارت کم حداقل به مدت یک تا یکساعتونیم بپزند.
نکات:
- اگر وقت کافی ندارید میتوانید از برنج نیمپز یا لپه پخته شده در مواد دلمه استفاده کنید.
- برای اینکه دلمهها ظاهری زیباتر داشته باشند میتوانید از فلفل دلمهایهای رنگی مختلف استفاده کنید.
- سبزی دلمه شامل جعفری، گشنیز، شوید، مرزه، نعناع و ریحان است. البته در نقاط مختلف ایران ممکن است در هر شهر یا منطقهای از کشور، ترکیبات خاص خود را داشته باشد.
- برای اینکه دلمههای شما خوش طعمتر شوند میتوانید از زعفران دمکرده، آبلیمو و یا رب انار هم در سس دلمه استفاده کنید.