طرز تهیه آبگوشت تبریزی با نخود

آبگوشت یکی از ابداعات آشپزی ایرانی است که نجف دریابندری در کتاب مستطاب آشپزی آن را ترکیبی از دو مرحله می‌داند: تِرید آب گوشت و گوشت کوبیده با نان. در ادامه، طرز تهیه آبگوشت تبریزی با نخود را بررسی می‌کنیم.

تکمیلی 

  • زمان تهیه : بیشتر از 120 دقیقه
  • مناسب برای 4 نفر

طرز تهیه آبگوشت تبریزی خانگی

مرحله اول

اولین مرحله از طرز تهیه آبگوشت تبریزی این است که نخود را بعد از این که خوب شستید، با آب بخیسانید و بگذارید حداقل بین ۳ تا ۲۴ ساعت در آب خیس بخورد تا نفخش گرفته شود.

مرحله دوم

اکنون که زمان پخت آبگوشت رسیده پیاز را خرد کرده و در قابلمه بریزید و بگذارید با حرارت بدون روغن آب بیاندازد سپس گوشت را اضافه کنید و باز هم بدون آن‌که روغنی اضافه کنید آن‌ها را تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در نهایت کمی روغن بریزید و مجدد مواد را تفت دهید. در نهایت هم ۸-۱۰ لیوان آب را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید به مدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت برحسب نوع گوشتتان، گوشت بپزد.

مرحله سوم

بعد از این که گوشت کمی پخت زمان آن است که نخود را به آن اضافه کنید و اجازه دهید باز به مدت یک ساعت‌ونیم دیگر مواد بپزند. حواستان باشد که آب آبگوشت کم نشود و اگر کم شده بود مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.

مرحله چهارم

وقتی نخود و گوشت پخت زمان آن رسیده که رب را در یک ماهیتابه به همراه نمک و ادویه‌ها کمی در روغن تفت دهید تا خامی رب گرفته شود سپس آن را هم به قابلمه اضافه کنید و بعد از یک ربع، سیب زمینی پوست گرفته را هم داخل قابلمه بریزید و بگذارید همه مواد حداقل به مدت نیم ساعت دیگر خوب بپزند و آبگوشت شما جا بیافتد.

بعد آن را خاموش کنید و آب آن را جدا کرده تا باقی مواد را برای کوبیدن آماده کنید. به این ترتیب آبگوشت تبریزی و خوشمزه شما آماده است. آن را همراه سبزی خوردن و آبلیمو سرو کنید. نوش جان!

 

نکات:

  • گوشت آبگوشتی معمولا باید همراه قلم و استخوان گوسفند یا گاو و گوساله باشد. بنابراین در کنار قلم و استخوان حتما از برش‌های لطیف گوشت مثل گردن و دنبالچه استفاده کنید.
  • کمی دنبه هم در آبگوشت خود بریزید تا خوش طعم‌تر و لعابدارتر شود.
  • چاشنی اصلی آبگوشت معمولا لیمو عمانی است که در مراحل آخر پخت آبگوشت به آن اضافه می‌کنند تا له نشود و مانع پخت سریع گوشت و حبوبات آبگوشت هم نشود.
  •  اگر به بوی گوشت خیلی حساس هستید، می‌توانید چند برگ بو هم به قابلمه اضافه کرده و در انتها از قابلمه غذا خارج کنید.
امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *