در دنیای آشپزی، پیاز داغ چاشنی محبوب و پرکاربردی است. اما مصرف بیش از حد روغن میتواند سلامتی را به خطر اندازد. به همین دلیل، در ادامه طرز تهیه پیاز داغ بدون روغن را به شما آموزش میدهیم. با این روش میتوانید از این چاشنی پرطرفدار، بدون نگرانی از مضرات روغن، لذت ببرید.
مواد لازم
- پیاز: به مقدار لازم
- آب: به مقدار لازم
تکمیلی
- زمان تهیه : 30 دقیقه
- مناسب برای 6 نفر
طرز تهیه پیاز داغ بدون روغن خانگی
مرحله اول
در اولین مرحله از طرز تهیه پیاز داغ بدون روغن ابتدا پیاز را خرد کنید و بعد یک تابه نچسب را روی حرارت متوسط گرم کنید (باید به اندازهای بزرگ باشد که پیازها را به راحتی در یک لایه نیمه یکنواخت قرار دهد – برشهای پیاز نباید در تابه انباشته شوند، در غیر این صورت زمان کاراملی شدن بیشتر طول میکشد). سپس کمی آب به میزان حدود سه قاشق غذاخوری آب به تابه اضافه کنید.
مرحله دوم
اکنون که تابه گرم شده است، پیازهای خلال شده را اضافه کنید و هم بزنید. سپس در تابه را بگذارید. در مجموع ۳۰-۴۰ دقیقه اجازه دهید پیاز خرد شده بپزد، در تابه را باز کنید و هر ۵ دقیقه هم بزنید. حتما بعد از هم زدن دوباره در را ببندید- این کار باعث میشود پیاز بدون روغن یکنواخت بپزد. هر بار که در تابه را باز میکنید یک قاشق غذاخوری آب بیشتر اضافه کنید تا از چسبندگی یا سوختگی پیاز جلوگیری کنید.
مرحله سوم
وقتی که پیاز کمی شروع به سرخ شدن کرد، حرارت را کم کنید. مدت زمانی که پیاز را بپزید بستگی به این دارد که چقدر میخواهید کاراملی شوند. بهتر است اگر میخواهید پیاز داغ بدون روغن شما رنگ قهوهای طلایی روشن با طعمی شیرین شود بهتر است ۳۰ دقیقه روی حرارت باشد اما اگر میخواهید قهوهای تیرهتر باشد بهتر است حدود ۴۵ دقیقه روی گاز باشد. در اواخر پخت هم کمی نمک اضافه کنید و هم بزنید تا طعم شیرین و کاراملی آن بیشتر شود.
نکات:
- برای اینکه پیاز داغ شما طعم و عطر بهتری داشته باشد، میتوانید از پیاز سفید یا زرد استفاده کنید.
- ضخامت برش پیازها به سلیقه شما بستگی دارد. اگر پیاز داغ چیپسی دوست دارید، پیازها را نازکتر برش بزنید.
- پیاز داغ بدون روغن را میتوانید ۳ تا ۴ روز در یخچال نگهداری کنید.
- اگر دوست دارید آن را زمان بیشتری نگهداری کنید بهتر است آنها را در قالبهای یخ بریزید و فریز کنید. پیاز داغ یخ زده را میتوانید تا یک ماه یا حتی کمی بیشتر نگهداری کنید.