ترشی کلم قرمز بدون سرکه یا همان ساورکرات، یک گزینه عالی است. این غذای تخمیری، سرشار از پروبیوتیکهای مفید برای سیستم گوارشی است و طعم ترش و تند آن، هر غذایی را دلچسبتر میکند. با این دستورالعمل ساده میتوانید ساورکرات خانگی خود را با استفاده از مواد اولیه طبیعی تهیه کنید. ساورکرات، نه تنها یک چاشنی خوشمزه بلکه یک مکمل غذایی ارزشمند برای حفظ سلامتی است.
مواد لازم
- کلم قرمز: ۱ عدد
- نمک: به مقدار لازم
- آب (در صورت نیاز): به مقدار لازم
تکمیلی
- زمان تهیه : 90 دقیقه
- مناسب برای 6 نفر
طرز تهیه ترشی کلم قرمز بدون سرکه
مرحله اول
برای شروع تهیه ترشی کلم قرمز بدون سرکه ابتدا برگهای بیرونی کلم قرمزهای خود را بردارید و آنها را به نصف برش دهید. سپس از یک چاقوی تیز برای برداشتن هسته از وسط استفاده کنید بعد کلمهای نصف شده را به برشهای نازک، هر جایی برش دهید. همچنین میتوانید از یک غذاساز یا رنده برای رنده کردن کلم استفاده کنید. هنگامی که تمام کلم قرمز شما رنده شد، آن را به یک کاسه بزرگ (یا چند کاسه) اضافه کنید.
مرحله دوم
اکنون روی کلم قرمزها نمک بپاشید سپس از دستهای خود برای ماساژ ملایم نمک در تمام برگهای کلم رنده شده استفاده کنید بعد از یک گوشتکوب برای له شدن و تغییر رنگ کلم استفاده کنید تا کلم به آب بیفتد. هنگامی که نمک به طور کامل در کلم حل شد روی آن را با پارچه نازک بپوشانید و اجازه دهید حداقل ۳۰ دقیقه و حداکثر یک ساعت استراحت کند. این به نمک فرصتی میدهد تا تمام مایع کلم قرمز را بیرون بکشد. این مایع به آب نمکی تبدیل میشود که کلم را به ساورکرات تخمیر میکند.
مرحله سوم
اکنون و در آخرین مرحله از طرز تهیه ترشی کلم قرمز بدون سرکه، هنگامی که کلم زمان استراحت با نمک را گذراند اکنون زمان آن است که آن را در شیشه مناسب برای تخمیر بریزید. فقط دقت کنید که اگر آب حاصل از نمک کامل روی کلم را نمیپوشاند مقداری آب یا آب نمک به ِآن اضافه کنید و بعد در شیشه را ببندید و اجازه دهید ترشی کلم قرمز بدون سرکه شما جا بیفتد.
نکات:
- انتخاب یک کلم قرمز سفت و تازه، خرد کردن یکدست آن و استفاده از نمک غیریُددار با کیفیت، اولین گامها برای تهیهی یک ساورکرات خوشمزه هستند.
- ایجاد محیطی تاریک، خنک و عاری از هوا برای تخمیر، به رشد باکتریهای مفید کمک میکند.
- کلمهای سنگینتر معمولا آبدارتر هستند. قبل از خرد کردن، برگهای بیرونی و قسمت داخلی ساقه را جدا کرده و کلم را به صورت خلالهای نازک برش دهید.
- استفاده از نمک غیریُددار با کیفیت، به فرآیند تخمیر ترشی کلم قرمز بدون سرکه یا همان ساورکرات کمک کرده و طعم دلپذیری به آن میدهد.
littlehomeinthemaking runningtothekitchen