آیا به دنبال یک ترشی با طعمی متفاوت و دلچسب هستید؟ ترشی لیته با تمر هندی، یک انتخاب عالی است. این ترشی خوشمزه و پرطرفدار جنوبی، با ترکیب بینظیر تمر هندی و سرکه، طعمی ترش و شیرین به همراه رایحهای دلنشین دارد که شما را به دنیای طعمهای جدید میبرد. در این مطلب، طرز تهیه ترشی لیته با تمر هندی را مرور میکنیم. با ما همراه باشید تا تفاوتهای این ترشی با دیگر ترشیها را کشف کنید و با استفاده از تمر هندی، به ترشیهایتان طعمی جدید ببخشید.
مواد لازم
- بادمجان کوچک: ۸ عدد
- گل کلم: ۱ عدد
- هویج: ۱۰ عدد
- ادویه مناسب ترشی: به مقدار لازم
- تمر هندی: یک بسته
- سرکه قرمز: به مقدار لازم
تکمیلی
- زمان تهیه : 30 دقیقه
- مناسب برای 10 نفر
طرز تهیه مربای به
مرحله اول
اولین مرحله از طرز تهیه ترشی لیته با تمر هندی این است که مواد لازم برای ترشی یعنی هویج، گل کلم و بادمجان را آماده کنید. برای این کار هویج را به اندازه کوچک نگینی خرد کنید، بعد بادمجان را با پوست خرد و نگینی کنید و در نهایت هم گل کلم شسته شده را خرد کنید. بعد از این که بادمجان را خرد کردید روی آن نمک بپاشید و اجازه دهید نمک تلخی آن را بگیرد و بعد از ۱۰ دقیقه بادمجان را از آب نمک درآورید و خوب خشک کنید. در نهایت هم فلفل سبز تازه را خرد کنید.
مرحله دوم
ابتدا فلفل عنابی را داخل هاون بریزید و خوب با گوشتکوب خرد کنید سپس داخل یک ظرف مناسب بریزید و بعد تخم گشنیز را داخل هاون بریزید و با گوشتکوب خوب خرد کنید. همین کار را با سیاه دانه هم انجام دهید. وقتی تمام ادویهها را خرد کردید زمان آن است که آنها را داخل یک ماهیتابه بریزید و روی حرارت قرار داده و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید.
مرحله سوم
تمر هندی را در سرکه قرمز خیس کنید تا نرم شود. سپس پوست و هستههای آن را جدا کرده و پالپ آن را با کمی آب مخلوط کنید تا خمیری شود. سیر را رنده یا خرد کنید. همه مواد (هویج، بادمجانی که خوب شستهاید تا نمکی رویش نمانده باشد، گل کلم، سیر، نمک، فلفل، زردچوبه و ادویهها) را در یک ظرف مناسب بریزید و به خوبی مخلوط کنید بعد ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید مخلوط به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه بجوشد تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند در ۵ دقیقه آخر مخلوط تمر هندی را اضافه کنید و بگذارید کمی بجوشد بعد گاز را خاموش کنید و اجازه دهید مواد خوب سرد شوند بعد آنها را داخل شیشه مناسب بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
نکات:
- استفاده از سرکه در ترشیها برای نگهداری طولانی مدت و ایجاد طعم ترش ضروری است.
- دلیل استفاده از سرکه قرمز برای تهیه ترشی لیته با تمر هندی این است که سرکه قرمز نسبت به سرکه سفید طعمی قویتر و رنگی تیرهتر دارد و بخاطر رنگش باعث میشود ترشی رنگ جذابتری داشته باشد.