در جنوب ایران و شهرهای عربزبان حاشیه خلیج فارس، ترشی انبه یکی از مرسومترین و محبوبترین چاشنیهاست که طعمی دلنشین و عطرآگین به غذاها میبخشد. این ترشی خوشمزه که با روشهای مختلفی تهیه میشود، معمولا از ترکیب انبههای نارس، ادویههای گرمسیری و چاشنیهای ترش مزه به دست میآید و طعمی بینظیر و منحصر به فرد دارد.
مواد لازم
- انبه: ۱ کیلو
- سیر: ۵-۶ حبه
- سیاه دانه: ۱ قاشق چایخوری
- فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: یکچهارم قاشق چایخوری
- تخم گشنیز: ۱ قاشق چایخوری
- نمک: به مقدار لازم
- سرکه سفید: به مقدار لازم
تکمیلی
- زمان تهیه : 30 دقیقه
- مناسب برای 10 نفر
طرز تهیه ترشی انبه عربی
مرحله اول
اولین مرحله از طرز تهیه ترشی انبه عربی این است که انبه را آماده کنید برای این کار انبهها را بشویید بعد پوست بگیرید. سپس هسته انبهها را جدا کنید و گوشت آنها به قطعات دلخواه خود برش دهید. همزمان حبههای سیر را هم در یک ظرف مناسب بریزید و له کنید.
مرحله دوم
اکنون و در این مرحله نوبت آن است که ادویههای مناسب ترشی انبه را آماده کنید برای این کار سیاهدانه، فلفل قرمز، فلفل سیاه و تخم گشنیز را داخل یک قابلمه که از قبل روی حرارت قرار دادهاید، بریزید و بو دهید تا بوی آنها آزاد شود بعد آنها را آسیاب کنید.
مرحله سوم
اکنون زمان آن است که انبهها را داخل شیشه بریزید برای این کار یک لایه انبه بریزید، سپس رویش یک لایه سیر بریزید بعد یک لایه ادویه و در نهایت وقتی شیشه تقریبا پر شد و فقط کمی فضای خالی در بالای آنها باقی ماند، در شیشهها را محکم ببندید و آنها را به مدت حداقل یک هفته در یخچال قرار دهید تا جا بیفتد.
نکات:
- میتوانید انبهها را به صورت مکعبی، خلال یا ورقهای برش دهید.
- ترشی انبه عربی معمولا از یک هفته بعد از انداختن در یخچال آماده است و به عبارتی در یک هفته ترشی انبه جا میافتد و طعم آن یکدست میشود.
- برای تغییر طعم ترشی میتوانید از میوهها و سبزیجات دیگری مانند هویج، خیار، فلفل دلمه و… استفاده کنید.