طرز تهیه ماقوت با شیر

ماقوت در شهرهای ایران به روش‌های مختلفی درست می‌شود که از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به ماقوت یزدی و مشهدی اشاره کرد.

ماقوت یک دسر خوشمزه محسوب می‌شود که مشهدی‌ها و یزدی‌ها آن را بیشتر در ماه رمضان درست می‌کنند. این دسر معمولا با شیر و نشاسته در سه سوت تهیه می‌شود پس می‌توان آن را ۱۵ دقیقه قبل از افطار سریع درست‌ کرد. این دسر خوشمزه را نه تنها بدون شیر می‌توان درست کرد بلکه افزودنی‌های دیگری مانند زعفران هم می‌توان به آن اضافه کرد.

تکمیلی 

  • زمان تهیه : 30 دقیقه
  • مناسب برای 6 نفر

طرز تهیه ماقوت خانگی

مرحله اول

در اولین مرحله از طرز تهیه ماقوت با شیر باید به سراغ نشاسته بروید. یک ظرف مناسب انتخاب کنید تا مقدار نشاسته گفته‌شده را به همراه آب سرد داخل آن بریزید. نشاسته را با آب سرد خوب مخلوط کنید تا کامل حل شود. به یاد داشته باشید که در این مرحله مخلوط را باید آن‌قدر هم بزنید تا گلوله‌ای از نشاسته در ظرف نبینید. حال شیر را به آن اضافه کرده و روی شعله با حرارت ملایم بگذارید. بعد از چند دقیقه جوشیدن نشاسته با شیر، شکر و کره را به آن اضافه کنید و تا جایی که آب شوند خوب هم بزنید.

مرحله دوم

در دومین مرحله از طرز تهیه ماقوت با شیر بعد از حل شدن مواد و مخلوط شدن‌شان با یکدیگر، مواد افزدونی را به قابلمه اضافه کنید. در این مرحله باید در حین هم زدن مواد گلاب، هل، خلال بادام و پسته را به ترتیب اضافه و با یکدیگر مخلوط کنید. بعد از آن‌که مخلوط به غلظتی مانند فرنی رسید باید ابتدا زعفران سپس گلاب را اضافه و بلافاصله حرارت را خاموش کنید. به یاد داشته باشید که استفاده از افزودنی‌های گفته‌شده کاملا اختیاری است و می‌توانید یک یا همه را حذف کنید.

مرحله سوم

در سومین مرحله از طرز تهیه ماقوت با شیر ، نوبت به سرو ماقوت می‌رسد که می‌توانید آن را در ظرف‌های تک‌نفره یا قالب سرو کنید. در انتها آن را برای یک تا سه ساعت داخل یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. ماقوت را قبل از سرو می‌توانید با گل محمدی و خلال پسته تزئین کنید.

 

نکات:

  • به این نکته توجه داشته باشید که دسر مانند مسقطی کدر نباشد و شفافیتی مانند ژله داشته باشد.
  • قوام این دسر خوشمزه نه باید خیلی سفت یا شل باشد پس این نکته را حتما در نظر داشته باشید.
  • برای دسر ماقوت در روشی دیگر جایگزین کردن کاکائو به جای زعفران است و هنگام اضافه کردن زعفران، به همان مقدار باید پودر کاکائو را جایگزین کنید.
امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *