طرز تهیه شیرینی قرابیه گردویی

قرابیه یکی از شیرینی‌های سنتی و اصیل ایرانی است که ریشه آن به شهر تبریز برمی‌گرد. این شیرینی خوشمزه را به دلیل طعم، بو و شکل ظاهرش یک شیرینی مجلسی به حساب می‌آورند که می‌توان، پذیرایی در روزهای عید را با آن پیش برد. قرابیه را با طعم‌های گردویی، نارگیلی و بادامی می‌توانید در حد قنادی با هر سلیقه و طعمی به راحتی درست کنید. طرز تهیه شیرینی قرابیه گردویی را می‌توانید در ادامه بخوانید.

تکمیلی 

  • زمان تهیه : 60 دقیقه
  • مناسب برای 8 نفر

طرز تهیه شیرینی قرابیه خانگی

مرحله اول

در طرز تهیه شیرینی قرابیه گردویی قبل از هر کاری باید مواد را از ۳۰ دقیقه آماده کنید تا به دمای محیط برسند. فر را با دما ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا برای پخت قرابیه‌هایتان گرم شود. حال در یک کاسه مناسب گردو خرد شده، پودر کیک، شکر و شش عدد سفیده تخم‌مرغ را با یکدیگر مخلوط کنید. مخلوط را با چرخ‌گوشت یک بار چرخ کنید. در ادامه شش عدد سفیده باقی‌مانده را هم اضافه و هم بزنید. مجدد مخلوط را چرخ کنید.

مرحله دوم

در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی قرابیه گردویی باید مخلوط را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید تا مخلوط داغ شود. دقت داشته باشید که به نقطه جوش نرسد. حال که مخلوط قرابیه‌تان گرم شده است به آن سرکه و بیکینگ‌پودر را اضافه و هم بزنید. در آخر این مرحله، قابلمه را روی حرارت برداشته و به آن وانیل اضافه کنید. کمی زمان دهید تا مخلوط‌تان خنک شود. در صورت غلیظ بودن مخلوط می‌توانید کمی سفیده تخم‌مرغ به آن اضافه کرده و هم بزنید. در نهایت به خمیر یک تا دو ساعت استراحت بدهید.

مرحله سوم

در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی قرابیه ، سینی فر را با کمی کره یا روغن چرب کنید. مواد را داخل قیف شیرینی‌پزی بریزید و به شکل گرد و به قطر یک‌و‌نیم سانتی‌متر ماسوره بزنید. در صورت نداشتن قیف از قاشق هم می‌توانید کمک بگیرید. بادام، گردو و پسته خردشده را برای تزئین رو قرابیه‌ها بریزید. در نهایت سینی را برای ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر بگذارید تا پخته شوند. اجازه دهید بعد از پخت، شیرینی‌ها برای پنج دقیقه در فر بمانند. در آخر با کمک چاقو به آرامی از سینی فر جدا کرده و داخل ظرف موردنظر بچینید.

 

نکات:

  • یک تا دو ساعت معمولا زمان مناسبی برای استراحت خمیر این شیرینی محسوب می‌شود.
  • برای بهبود کیفیت خمیر می‌توانید آن را برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه داخل یخچال بگذارید.
  • غلظت مایه شیرینی قرابیه گردویی نه خیلی سفت و نه خیلی شل باشد پس اگر هنگام ریختن آن در سینی متوجه شل بودن آن شدید کافی است کمی آرد برنج به مخلوط اضافه کنید.
  • می‌توانید یک قاشق پودر کاکائو هم هنگام مخلوط کردن به مواد اضافه کنید.
  • راحت‌ترین راه تزئین قرابیه گردویی ریختن مغزهای خردشده مانند گردو، بادام و پسته رو قرابیه‌ها قبل از پخت و گذاشتن آن‌ها داخل فر است.
امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *