طرز تهیه سمنو با جوانه جو

سمنو یک غذای سنتی و مذهبی است که در سفره هفت‌سین جایگاه ویژه‌ای دارد. این غذای مقوی از جوانه گندم یا جوانه جو تهیه می‌شود و سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر است. سمنو به دلیل داشتن ویتامین E، برای سلامت پوست و مو مفید است. همچنین به دلیل داشتن آهن برای درمان کم خونی هم مفید است.

تکمیلی 

  • زمان تهیه : 30 دقیقه
  • مناسب برای 6 نفر

طرز تهیه سمنو خانگی

مرحله اول

اولین مرحله از طرز تهیه سمنو با جوانه جو این است که جوانه جو را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کنید. بعد از ۲۴ ساعت، جوانه جو را آبکش کنید و پوست آن را جدا کنید. جوانه جو را داخل چرخ گوشت یا غذاساز بریزید و آن را آسیاب کنید.

مرحله دوم

در ادامه آرد گندم را به جوانه جو اضافه کنید و مخلوط کنید سپس به مخلوط آرد و جوانه جو به تدریج آب اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا گلوله نشود. در نهایت قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا سمنو ته نگیرد.

مرحله سوم

در آخرین مرحله از تهیه سمنو با آرد جو بعد از این‌که سمنو قوام آمد، کره، شکر، زعفران و پودر هل را اضافه کنید و مخلوط کنید. سمنو را به مدت ۱ تا ۲ ساعت دیگر روی حرارت ملایم بپزید تا جا بیفتد سپس وقتی که سمنو جا افتاد، شعله را خاموش کنید و سمنو را در ظرف مورد نظر خود بریزید.

 

نکات:

  • اگر جوانه جو تازه در دسترس ندارید، می‌توانید از آرد جوانه جو استفاده کنید. برای تهیه آرد جوانه جو، جوانه جو را در آفتاب خشک کنید و سپس آن را آسیاب کنید.
  • راز خوش رنگ شدن سمنو هم این است که حتما در آخرین مرحله روی قابلمه دم‌کنی بگذارید و اجازه دهید سمنو دم بکشد.
  • سه ساعت قبل از دم کشیدن نهایی سمنو به آن روغن اضافه کنید چون روغن کمک می‌کند رنگ سمنو باز شود.
  • برای شیرین کردن سمنو می‌توانید به جای شکر از گزینه‌های دیگر مثل انواع شیره استفاده کنید.
امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *