حلوا زعفرانی دسر خوشمزهای است که در ماه رمضان برای وعده افطار تهیه و سرو میشود. این دسر خوشمزه با دمدستیترین مواد و سادهترین دستور درست میشود. شهرهای مختلف ایران مانند تبریز دستورهای متفاوتی برای تهیه حلوا دارند. اگر شما علاقهمند به عطر و طعم گلاب و زعفران هستید برای وعده افطارتان حتما طرز تهیه حلوا زعفرانی را درست کنید.
مواد لازم
- آب: ۲۵۰ میلیلیتر
- شکر: ۱۷۰ گرم
- گلاب: ۱۰۰ میلیلیتر
- هل: یک قاشق چایخوری
- زعفران دمکرده: دو قاشق چایخوری
- آرد سفید: ۱۵۰ گرم
- روغن نباتی: ۸۰ گرم
- کره: ۲۰ گرم
- بادام خردشده: به مقدار لازم
- پسته خردشده: به مقدار لازم
- گل محمدی: به مقدار لازم
تکمیلی
- زمان تهیه : 30 دقیقه
- مناسب برای 6 نفر
طرز تهیه حلوا زعفرانی خانگی
مرحله اول
در اولین مرحله از طرز تهیه حلوا زعفرانی باید شربت آن را درست کنید. شما در یک قابلمه مناسب آب و شکر را مخلوط کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید تا شکر حل شود. بعد از جوش آمدن مخلوط باید زعفران، هل و گلاب گفتهشده را هم اضافه کنید تا مخلوط با یکدیگر به آرامی جوش بخورند. شربت حلوا که به غلظت لازم رسید قابلمه را از رو حرارت بردارید تا خنک شود. اگر شما در این مرحله عطر و طعم گلاب را دوست ندارید میتوانید آن را حذف کنید.
مرحله دوم
در دومین مرحله از طرز تهیه حلوا زعفرانی ، یک تابه مناسب انتخاب کنید. مقدار آرد گفتهشده را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با حرارت متوسط رو به پایین مرتب تفت دهید. تنها قبل از تفت دادن باید آن را دو تا سه بار الک کنید تا حبابهای اضافه آن گرفته و سبک شود. عطر آن باید به مشامتان برسد و رنگ آرد کمی تغییر کند. تنها مراقب باشید که آردتان نسوزد چراکه حلوایتان عطر و طعم نامطبوعی به خود میگیرد. در ادامه کره و روغن را در یک تابه جداگانه مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید. مخلوط را به مدت ۱۰ دقیقه مدام هم بزنید. سپس مخلوط کره و روغن را به آرد اضافه و مجدد هم بزنید.
مرحله سوم
در سومین مرحله از طرز تهیه حلوا زعفرانی ، شربت را کمکم با ملاقه داخل مخلوط بریزید و خوب هم بزنید. با این کار راحتتر و سریعتر جذب می شود. مواد را آنقدر هم بزنید تا از دیوارههای تابه جدا شود و به شکل یک خمیر صاف دربیاید. دقت داشته باشید که مخلوط را خوب هم بزنید تا آرد گلولهگلوله نشود. در نهایت حلوا را در تابه چند بار زیرورو کنید تا در ظرف ۵ تا ۱۰ دقیقه حلوا سفت و یکدست شود. حال حلوا را در ظرف مورد نظر سرو و روی آن را با گلسرخ، بادام و پسته خردشده تزئین کنید.
نکات:
- در صورت شیرین شدن شهد و شل شدن آن تنها راهچاره، گرم کردن مجدد و تبخیر شدن آب آن است.
- شربتتان به هنگام اضافه کردن به مواد باید ولرم باشد تا راحتتر جذب شده و هم بخورد.
- تیره یا روشن شدن رنگ حلوای زعفرانیتان به مقدار تفت دادن آرد و استفاده از زعفران بستگی دارد.
- در طرز تهیه حلوا از آرد برنج و آرد سنگک هم میتوانید استفاده کنید. در صورت استفاده از آرد سنگک رنگ حلوا تیره و در صورت استفاده از آرد برنج رنگ روشنتر و چسبندگی کمتری خواهد داشت.
- روغنجامد به پف کردن و روغنمایع به براق شدن آن کمک میکند.