طرز تهیه کلم قمری پلو شیرازی با گوشت قلقلی

کلم قمری پلو

کلم قمری پلو یا کلم سنگی یکی از انواع پلوهای سنتی ایرانی می باشد که برای شهر شیراز می باشد و همان طور که از نام این غذا پیداست برای تهیه آن به کلم قمری نیاز دارید این غذا همانند دیگر پلوهای ایرانی با گوشت قلقلی یا مرغ یا به صورت گیاهی نیز تهیه می شود و بسیار خوشمزه و ساده است در تهیه این پلوی خوشمزه از سبزی های معطر استفاده می شود و می توانید برای شام یا نهار این غذا را تهیه کنید اما کلم قمری یک صیفی جات است که در کل دنیا شناخته شده می باشد و به دلیل اینکه خیلی زود رشد می کند برای کشاورزی بسیار مناسب زیرا زمان کمی زمین را اشغال می کند از برگ تا خود کلم را می توانید استفاده کنید و یکی از بهترین درمان ها برای عفونت و بسیاری از بیمارهای می باشد و حتی در گذشته به عنوان یک مرهم برای زخم ها نیز استفاده می کردند اما کلم قمری برای کسانی که در رژیم لاغری هستند بسیار مناسب است زیرا دارای فیبرهای رژیمی می باشد.

تکمیلی 

  • زمان تهیه : کمتر از 30 دقیقه
  • مناسب برای 4 نفر

طرز تهیه کلم قمری پلو شیرازی با گوشت قلقلی

مرحله اول

ابتدا باید کلم قمری ها را با چاقو تیز پوست بگیرید و برگ های اضافی آن را بگیرید سپس به صورت مکعبی یا خلالی خرد کنید ولی دقت کنید هرچقدر نازک تر خرد کنید بهتر پخته می شود و ظاهر زیبایی به غذا می دهد.

مرحله دوم

داخل یک تابه مقداری روغن ریخته و کلم قمری را به همراه کمی زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید تا خوش رنگ و نرم شوند در تابه را برای ۱۰ دقیقه بگذارید تا پخته شود سپس در انتها برای چاشنی آبلیمو را روی کلم ها بریزید و از روی حرارت بردارید.

مرحله سوم

در ادامه پیازه را پوست بگیرید و رنده ریز بزنید به همراه نمک و فلفل سیاه و گوشت داخل یک کاسه ریخته و خوب ورز دهید و اگر نیاز بود کمی آردنخودچی اضافه کنید و از مواد به اندازه دلخواه بردارید و در دست گرد کنید سپس داخل تابه سرخ کنید تا طلایی و پخته شود.

مرحله چهارم

در ادامه سبزی معطر که بهتر است خشک باشد آماده کنید و یا اگر از سبزی تازه استفاده می کنید خرد کنید برنج را روی حرارت قرار دهید تا بجوش بیاد می توانید برای خوش رنگ شدن برنج کمی زردچوبه داخل آن بریزید سپس برنج را کمی زنده آبکش کنید و کف قابلمه ته دیگ دلخواه قرار دهید و یک لایه برنج ریخته و روی برنج کلم و گوشت قلقلی و سبزی را بریزید و همین طور لایه ها را تکرار کنید و در انتها کلم قمری پلو را برای ۴۰ دقیقه دم بگذارید. نوش جان

 

نکات

  • می توانید به دلخواه این پلو را با مرغ نیز تهیه کنید.
  • در انتها بهتر است کمی کره یا روغن روی پلو بریزید.
  • این کلم پلو قمری با سالاد شیرازی و آبغوره فوق العاده خوشمزه می شود.
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *