پکوره سیب زمینی یا پاکوره یک غذای هندی محسوب میشود که در ایران، جنوبیها آن را برای وعده افطار خود بسیار درست میکنند. پایه اصلی این غذای محلی خوشمزه سیبزمینی است که در دسترس همگان قرار دارد. هندیها و جنوبیها پکوره را معمولا با ادویه کاری درست کرده و با سس انبه میل میکنند.
مواد لازم
- سیب زمینی: دو عدد
- پیاز: دو عدد
- گشنیز خردشده: یک پیمانه
- آرد نخودچی: سه تا چهار قاشق غذاخوری
- آرد برنج: دو قاشق غذاخوری
- زیره: یکچهارم قاشق چایخوری
- زردچوبه: یک چهارم قاشق چایخوری
- فلفل: یک چهارم قاشق چایخوری
- گرام ماسالا: یکچهارم قاشق چایخوری
- نمک: به مقدار لازم
تکمیلی
- زمان تهیه : 60 دقیقه
- مناسب برای 4 نفر
طرز تهیه پکوره سیب زمینی خانگی
مرحله اول
برای تهیه پکوره، این غذای خوشمزه و محلی در اولین مرحله آن باید به سراغ سیبزمینی و پیازها بروید. پیاز و سیبزمینی را پوست گرفته و خوب بشویید. آنها را جداجدا با رنده ریز، رنده کنید. هر کدام را جداگانه داخل یک یک پارچه نخی بریزید تا آب آنها کامل گرفته شود. در یک کاسه مناسب پیازها را ریخته سپس سیبزمینیهای رندهشده را به آن اضافه کرده و با کمک دستان خود حسابی با یکدیگر مخلوطشان کنید.
مرحله دوم
در دومین مرحله از طرز تهیه پکوره با سیب زمینی نوبت به اضافه کردن سبزی معطر و ادویهها میرسد. پس گشنیز خردشده را به همراه ادویههای گفتهشده به مخلوط سیبزمینی و پیاز اضافه و هم بزنید. در ادامه طرز تهیه پکوره باید آردها را هم به مخلوط اضافه کنید. اگر مخلوطتان منسجم نبود باید مقدار بیشتری از آرد نخودچی به آن اضافه کرده و هم بزنید. در آخر این مرحله دقت کنید که مخلوط نسبتا غلیظی باید داشته باشید. شما برای پف بهتر این توپکهای سیبزمینی باید به مخلوط زمان دهید تا یک ساعت استراحت کند.
مرحله سوم
در سومین مرحله از طرز تهیه پکوره سیب زمینی از مخلوطتان باید گلولههای کوچکی برداشته و کنار بگذارید. حال در تابهای مناسب به اندازه کافی روغن بریزید. با داغ شدن روغن، پکورهها را داخل آن سرخ کنید. پکورههای سرخشده را داخل ظرف مورد نظرتان بچینید و با تره خردشده و سس کچاپ تزئین و به همراه برنج سرو کنید.
نکات:
- غلظت مایه پکوره باید از ماست کمی بیشتر باشد به این معنا که وقتی با قاشق میریزید به راحتی جدا و در تابه سرازیر شود.
- در صورت غلیظ بودن مایه باید کمی به آن آب اضافه کنید اما اگر خیلی شل بود حتما کمی آرد نخودچی داخل آن بریزید.
- شما میتوانید پکوره را با قاشق داخل تابه بریزید یا به اندازه یک تخممرغ از مایه برداشته و فشار دهید سپس آن را در دستان خود به صورت قلقلی فرم دهید و در آرد نخودچی و نمک بغلتانید. در نهایت آنها را در روغن داغ سرخ کنید.
- برای داشتن کپورههای منسجم باید قبل از مخلوط کردن پیاز و سیبزمینی رندهشده، آب اضافهشان را با کمک دست، ریختن در یک سبد یا ریختن در یک پارچه نخی تمیز کامل بگیرید.
- علاوه بر ادویههای گفتهشده در بالا، از زنجبیل، انواع فلفل، پودر سیر، پودر زنجبیل و پاپریکا هم میتوانید استفاده کنید.
- میتوانید با توجه به ذائقهتان از پیازچه خردشده، هویج خردشده، بیکینگپودر، خمیرمایه و تخم گشنیز هم استفاده کنید.