نان کره ای بیش از هزاران سال است که جای خود را در سفرههای ما ثابت کرده است و پایه اصلی وعدههای غذاییمان به حساب میآید.دستورهای متفاوتی از تهیه نان وجود دارد که مختص به یک کشور یا یک شهر است. نان در ایران هم از این قضیه مستثنی نیست و شهرهای مختلف آن برای این مادهغذایی خوشمزه اهمیت بسیاری قائل میشوند. نان کَرهای هم مانند نان روغنی طرفداران بسیاری دارد تا جایی که آن را برای وعدههایی مانند صبحانه یا افطار درست میکنند.
مواد لازم
- آب گرم: یک فنجان
- شکر: دو قاشق غذاخوری
- مخمر: چهار و یکدوم قاشق چایخوری
- آرد همهمنظوره: یک فنجان
- شیر گرمشده: یک فنجان
- عسل: یکچهارم فنجان
- کره شور: یکچهارم فنجان
- تخممرغ: یک عدد
- زرده تخممرغ: یک عدد
- نمک: دو قاشق چایخوری
- آرد همهمنظوره: شش و یکدوم فنجان
- روغن زیتون: دو قاشق غذاخوری
- یخ: سه تکه
- کره شور: دو قاشق غذاخوری
تکمیلی
- زمان تهیه : 60 دقیقه
- مناسب برای 4 نفر
طرز تهیه نان کره ای خانگی
مرحله اول
در اولین مرحله از طرز تهیه نان کره ای ، آب گرم را به همراه شکر در میکسر کامل مخلوط کنید. در ادامه مایهخمیر را روی آن بپاشید. ۱۰ دقیقه زمان دهید تا مخلوط کف کند. حال همزن را با سرعت کم روشن کنید تا یک فنجان آرد، شیر، عسل، کره، تخممرغ، زرده تخممرغ و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید. برای بهتر مخلوط شدن مواد میتوانید آنها را یکییکی مخلوط کنید. در ادامه مابقی آرد را اضافه و هم بزنید. هم زدن را تا جایی ادامه بدهید که خمیر از کاسه همزن جدا شود. خمیر را با همزن برای سه دقیقه دیگر ورز دهید. در روشی دیگر میتوانید خمیر را برای هشت دقیقه با دست ورز دهید.
مرحله دوم
در دومین مرحله از طرز تهیه نان کره ای باید کمی روغن زیتون به خمیر بزنید سپس روی کاسه را با یک پلاستیک یا پارچه بپوشانید و برای یک ساعت در محیطی گرم قرار دهید. دو قالب نان را با روغن زیتون کمی چرب کرده و کنار بگذارید. حال کمی سطح کار را آردپاشی و خمیر نان را روی آن به دو نیمه تقسیم کنید. با کمک وردنه هر نیمه را به شکل مستطیل، طول ۳۳ سانتیمتر و عرض ۲۲ سانتیمتر باز کرده و بپیچید. از انتهای کوتاه آن شروع کرده و به شکل یک کنده دربیاورید.
مرحله سوم
در سومین مرحله از طرز تهیه نان کره ای ، درزهای ته و کنار هر خمیر را ببندید و در قالبهای چربشده از سمت درز به پایین فشار دهید. حال هر قالب را با پلاستیک چربشده بپوشانید و برای یک ساعت در دمای محیط بگذارید تا در اصطلاح خمیر ور بیاید و از قالب بیرون بزند. قالبها را در فر ۱۷۶ درجه سانتیگراد بگذارید سپس سه تکه یخ داخل فر بیاندازید تا رطوبت نان حفظ شود. ۳۰ تا ۳۵ دقیقه زمان دهید که نانها به رنگ قهوهای دربیایند و دمای فر به ۸۷ یا ۹۸ درجه سانتیگراد برسد. بلافاصله نانها را از فر بیرون بیاورید و روی توری خنککننده قرار دهید. در انتها روی نانها کره نرمشده بمالید. یادتان باشد برای برشهای زیباتر و راحتتر نانهای کرهای باید خنک شده باشند.
نکات:
- دو نوع مخمر خشک و فوری در دنیای آشپزی وجود دارد که مخمر فعال خشک را باید در آب گرم حل کنید اما مخمر فوری را همانطور که هست میتوانید استفاده کنید. قبل از استفاده حتما به تاریخانقضا آن دقت کنید.
- چانههای خمیر را تا سه روز میتوانید در دمای محیط نگه دارید.
- برای نگهداری طولانیمدت باید داخل یک ظرف دربسته گذاشت تا بتوان برای شش ماه در فریز گذاشت.
- برای استفاده مجدد کمی آب روی آنها اسپری کرده و برای ۱۵ دقیقه در دمای ۱۷۶ درجه سانتیگراد فر بگذارید.
- عسل، سس شکلاتی، نیمرو عسلی و مارمالاد پرتقال بهترین گزینههایی هستند که میتوانید روی نان کرهای ریخته و آن را میل کنید.