نان برنجی شمالی، نانی اصیل و سنتی است که بانوان شمالی مواد اصلی آن را از دل شالیزارهای شمال بیرون میکشند. شمالیها معمولا این شیرینی را برای پذیرایی از میهمانهای نوروزی یا عیادت از بیمار آن را درست میکنند. حال طرز تهیه نان برنجی شمالی را برایتان خواهیم گفت تا آن را به شکل سنتی و به سبک شمالیها بدون فر درست کنید.
مواد لازم
- برنج: یک لیوان
- آب: چهار لیوان
- شکر: سه قاشق غذاخوری
- آرد: سه قاشق غذاخوری
- گلاب: چهار قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده: به مقدار لازم
- روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
تکمیلی
- زمان تهیه : 60 دقیقه
- مناسب برای 6-8 نفر
طرز تهیه نان برنجی خانگی
مرحله اول
در اولین مرحله از طرز تهیه نان برنجی شمالی باید مقدار برنج گفتهشده را در یک کاسه بدون نمک با آب ولرم خیس کنید. در ادامه یک قابلمه مناسب پر از آب کرده و روی حرارت بگذارید. برنج را داخل آب جوش بریزید و مراحل پخت برنج را پیش بروید تا دانههای آن از هم باز شوند.
مرحله دوم
در دومین مرحله از طرز تهیه نان برنجی شمالی باید به برنج پختهشده در قابلمه مانند طرز تهیه شیر برنج، شکر اضافه کنید. «دو دقیقه» زمان دهید که مخلوط برنج و شکر با یکدیگر جوش بخورند. حال در سه دقیقه آخر پخت باید زعفران و گلاب گفتهشده را به آن اضافه کرده و هم بزنید.
مرحله سوم
در سومین مرحله از طرز تهیه نان برنجی شمالی باید زمان دهید تا برنج خوب سفت شود. با سفت شدن مخلوط برنج، قابلمه را از رو حرارت بردارید. مخلوط را به یک کاسه بزرگ منتقل کنید و میزان آرد گفتهشده را به آن اضافه کنید. آرد را باید کمکم به مخلوط اضافه کرده و هم بزنید تا به غلظت موردنظرتان برسد. اگر باز هم مایه نان برنجی شل بود مجدد به آن آرد اضافه کنید.
مرحله چهارم
در چهارمین مرحله از طرز تهیه نان برنجی شمالی ، با خنک شدن مخلوط برنج باید تابه را هم روی حرارت گاز گذاشته و به مقدار لازم روغن درون آن بریزید. حال با داغ شدن روغن باید مقداری از مایه نان برنجی را برداشته و در دستان خود به آن شکل دهید. نان برنجیها را در تابه سرخ کنید. در نهایت با گرفتن روغن اضافهشان، آنها را در ظرف موردنظر خود چیده و تزئینشان کنید.
نکات:
- اگر به دنبال شیرینی با کیفیت و اصیلی هستید باید از برنج با کیفیت، سفید، دانه درشت و بدون لکه استفاده کنید.
- کیفیت آردها نسبت به یکدیگر متفاوت است پس در مرحله اضافه کردن آرد به مواد دقت داشته باشید چراکه مایه نان برنجی ممکن است آرد کمتر یا بیشتری ببرد.
- نان برنجی شمالی را میتوانید در روزهای پایانی سال بپزید و در دستمال خشک قرار داده و داخل یخچال بگذارید.
- شما برای نگهداری نان برنجیها در فریز باید در یک ظرف دربسته بگذارید و ساعاتی قبل از مصرف آن را گرم کنید.