شمال ایران یکی از مراکز مهم غذاهای خاص است. یکی از غذاهای شمالی که در همه ایران شناخته شده و در هر رستورانی میتوانید آن را سفارش دهید میرزا قاسمی است. اما اگر میرزا قاسمی رستورانهای شمال را خورده باشید قطعا متوجه شدهاید که مزه متفاوتی نسبت به میرزا قاسمیهای دیگر شهرها دارد.
مواد لازم
- بادمجان: به مقدار لازم
- گوجه فرنگی: به مقدار لازم
- پیاز: به مقدار لازم
- سیر: به مقدار لازم
- رب گوجه: به مقدار لازم
- تخم مرغ: به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
تکمیلی
- زمان تهیه : 60 دقیقه
- مناسب برای 6 نفر
طرز تهیه میرزا قاسمی خانگی
مرحله اول
اولین مرحله از طرز تهیه میرزا قاسمی که مثل میرزا قاسمیهای رستورانها خوشمزه باشد این است که بادمجانها و گوجهها را کبابی کنید. بهتر است برای تهیه بادمجان کبابی آنها را روی ذغال، کبابی کنید اما اگر امکانش را ندارید، میتوانید آنها را روی گاز کبابی کنید. کافی است برای این کار روی پوست بادمجان و گوجه چند شیار با چاقو ایجاد کنید تا بهتر کبابی شوند. بعد از این که بادمجانها و گوجهها کبابی شدند آنها را گوشهای بگذارید تا سرد شود و در نهایت پوست آنها را کاملا بگیرید و در دو ظرف مناسب به صورت جدا با چنگال یا گوشتکوب خوب له کنید.
مرحله دوم
اکنون و در این مرحله از طرز تهیه میرزا قاسمی نوبت آن رسیده که پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن کافی سرخ کنید. بعد که پیاز خوب طلایی شد سیر رنده شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی سیر آزاد شود. در نهایت نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و بعد بادمجانهای له شده را اضافه و خوب ترکیب کنید. حالا نوبت آن رسیده که رب گوجه را اضافه کنید برای این کار بادمجانها را یک سمت ظرف ببرید و رب را در طرف دیگر بریزید و خوب در روغن تفت دهید. بعد که رب خوب تفت خورد گوجه له شده را اضافه کنید و مواد را هم بزنید و بگذارید تا آب گوجه بخار شود و مواد میرزا قاسمی به روغن بیافتند.
مرحله سوم
در آخرین مرحله از طرز تهیه میرزا قاسمی نوبت آن است که وقتی مواد میرزا قاسمی شما به روغن افتاد، تخم مرغ را در آن بشکانید و خوب هم بزنید تا با مواد قاطی شود. بعد در ظرف را ببندید و اجازه دهید تخم مرغ کاملا بپزد. میرزا قاسمی شما آماده است. میتوانید آن را با نان یا پلو میل کنید. فقط از تزیین میرزا قاسمی غافل نشوید. نوش جان!
نکات:
- اگر میخواهید بادمجانها را روی اجاق یا گریل کباب کنید، شعله را کم کنید. در غیر این صورت پوست بادمجانها میسوزد اما گوشت آن سفت و خام میماند.
- نکته دیگر این که پس از پخته شدن بادمجانها، قبل از جدا کردن پوست زغال شده این است که اجازه دهید حتما سرد شوند.
- برای تهیه میرزا قاسمی علاوه بر گوجه بهتر است حتما از رب گوجه هم استفاده شود. اما برای خوشرنگ شدن میرزا قاسمی، رب گوجه فرنگی را قبل از اضافه کردن به مخلوط بادمجان تفت دهید.