سمبوسه معمولا به عنوان پیشغذا همراه با انواع دیپ و سس تند سرو میشود یا به عنوان یک غذای سبک در وعدههایی مانند شام یا افطار تهیه میشود. بنابراین همانطور که دیدیم شما میتوانید از ذائقه و چاشنیهای متفاوتی برای سمبوسه استفاده کنید و از طعمهای دلخواهتان لذت ببرید. برای کاملتر شدن تنوع طعمها، در این مطلب آموزش طرز تهیه سمبوسه مرغ را آموزش میدهیم.
مواد لازم
- گوشت مرغ چرخکرده: ۵۰۰ گرم
- پیاز متوسط: ۲ عدد
- روغن سرخکردنی: به مقدار لازم
- زنجبیل له شده: ۲ قاشق چایخوری
- سیر له شده: ۲ قاشق چایخوری
- پودر چیلی: ۱ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
- زردچوبه: ۱٫۲ قاشق چایخوری
- نمک: ۱ قاشق چایخوری
- رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- جعفری خرد شده: ۵ قاشق غذاخوری
- فلفل سبز: ۲ عدد
- نان لواش: به مقدار لازم
تکمیلی
- زمان تهیه : 60 دقیقه
- مناسب برای 4 نفر
طرز تهیه سمبوسه مرغ خانگی
مرحله اول
برای شروع باید قبل از هر چیز مواد میانی سمبوسه را تهیه کنیم. برای این کار دو عدد پیاز را پوست کنده و نگینی خرد میکنیم. یک تابه را روی حرارت قرار میدهیم و پس از داغ شدن حدود دو قاشق غذاخوری روغن کف آن میریزیم. بعد از اینکه روغن داخل تابه داغ شد، پیاز را داخل تابه ریخته و تفت میدهیم. منتظر میمانیم تا پیازها سبک شوند و رنگ آنها تغییر کند. پس از اینکه پیازها سرخ شدند سیر و زنجبیل له شده را نیز به تابه اضافه کرده و برای دو دقیقه روی حرارت متوسط تفت میدهیم.
مرحله دوم
پس از اینکه پیاز، سیر و زنجبیل تفت خوردند مرغ چرخ شده را به تابه اضافه کرده و تفت میدهیم. مرغ را باید تا زمانی تفت داد که رنگ آن تغییر کند. به این منظور مرغ باید حدود سه الی چهار دقیقه روی حرارت بالا تفت بخورد. پس از سرخ شدن مرغ، ادویههای سمبوسه شامل پودر چیلی، پودر فلفل سیاه، زردچوبه و نمک را به آن اضافه میکنیم و ۱۰ دقیقه روی حرارت متوسط تفت میدهیم.
مرحله سوم
در این مرحله از طرز تهیه سمبوسه مرغ بعد از تفت خوردن مرغ و ادویهها نوبت به اضافه کردن چاشنیها میرسد. در این مرحله رب گوجهفرنگی را به مواد داخل تابه و مخلوط میکنیم. برای چاشنی میتوانید از سُس گوجهفرنگی یا رب گوجه خانگی استفاده کنید. حرارت را کم کرده و حدود دو دقیقه رب را با مواد درون تابه تفت بدهید تا خوشرنگتر شده و بوی خامی آن گرفته شود. در آخر کار فلفل سبز چیلی و جعفری را خرد کرده و درون تابه بریزید و مخلوط کنید. جعفری و فلفل سبز برای داشتن عطر و طعمی بهتر اضافه میشوند و احتیاجی نیست که تفت داده شوند. پس از اضافه شدن چاشنیهای مورد نیاز، مواد را از روی حرارت بردارید و اجازه بدهید خنک شوند.
مرحله چهارم
برای پیچیدن سمبوسه میتوانید از نان لواش یا خمیر یوفکا استفاده کنید. نان یا خمیر را به نوارهای ۲۰ در ۵ سانتیمتری برش بزنید و روی یک سطح صاف و تمیز پهن کنید. یک سر خمیر را مشابه شکل زیر مثلثی تا بزنید تا یک حفره در آن ایجاد شود. حدود یک تا یکونیم قاشق غذاخوری از مواد سمبوسه را درون خمیر قرار داده و سپس به تا زدن مثلثی ادامه دهید. در صورتی که به انتهای خمیر رسیدید و قدری از آن اضافه ماند میتوانید قسمت باقیمانده خمیر را کمی مرطوب کنید تا خاصیت چسبندگی پیدا کند و سپس آن را ببندید. با این میزان از مواد میتوانید حدود ۲۰ عدد سمبوسه داشته باشید.
مرحله پنجم
یک تابه را بردارید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. درون تابه روغن سرخکردنی بریزید و صبر کنید تا نسبتا داغ شود. بعد از اینکه روغن تقریبا داغ شد، سمبوسههای پیچیده شده را درون روغن قرار دهید. برای هرچه یکدست سرخشدن سمبوسهها بهتر است آنها در روغن شناور باشند. هر چند دقیقه یک بار سمبوسهها را برگردانید تا طرف دیگر آنها نیز سرخ شود. پس از اینکه به اندازه کافی سرخ شدند، یک دستمال حولهای کف یک سینی پهن کرده و آنها را با فاسله از هم روی دستمال حولهای بگذارید. برای اینکه سمبوسه مرغ تُردی داشته باشید نباید سمبوسهها روغنی و داغ را روی یکدیگر قرار دهید چون این کار موجب خمیر شدن آنها میشود. در نهایت و پس از سرد شدن میتوانید آنها را به ظرف سرو انتقال داده و با سُس گوجه یا دیپ دلخواه سرو کنید.
نکات:
- بهتر است بعد از پیچیدن سمبوسه مرغ و هنگام سرخکردن آنها، حرارت روغن داغ نباشد. حرارت داغ موجب میشود سطح سمبوسه به سرعت بسوزد و فرصت پخته و ترد شدن نداشته باشد.
- به دلیل اینکه حرارت روغن در حین سرخکردن بالا میرود، بهتر است به جای روغن خوراکی یا کره صرفا از روغن سرخکردنی استفاده کنید.
- اگر مایلید مواد میانی سمبوسه را از قبل آماده کنید، میتوانید آنها را برای هشت ساعت در یخچال یا سه ماه در فریزر نگهداری کنید.
- سعی کنید سمبوسه مرغ را بیشتر از ۳ روز در یخچال نگه ندارید و در اولین فرصت آن را استفاده کنید.