طرز تهیه حمص نخود

حمص یکی از گزینه‌های خوب برای صبحانه و حتی به عنوان پیش غذاست که با مواد مختلف می‌توانید آن را تهیه کنید. اما اصلی‌ترین حمص با نخود تهیه می‌شود و بسیار خامه‌ای و در حین حال سبک و کرکی است. در ادامه می‌خواهیم طرز تهیه حمص نخود را که رایج‌ترین حمص است، مرور کنیم.

تکمیلی 

  • زمان تهیه : 60 دقیقه
  • مناسب برای 6-8 نفر

طرز تهیه حمص نخود خانگی

مرحله اول

اولین مرحله از طرز تهیه حمص با نخود این است که یک فنجان نخود خشک را بردارید و آن را در یک کاسه بزرگ قرار دهید. مقدار زیادی آب اضافه کنید و یک شب خیس کنید (نخود در کاسه منبسط می‌شود). پس از آماده شدن، نخود را آبکش کرده و در یک قابلمه متوسط قرار دهید. حدود ۲ اینچ با آب بپوشانید. بگذارید بجوشد، سپس حرارت را کم کنید و یک و نیم تا ۲ ساعت بجوشانید. در نهایت باید حدود ۳ فنجان نخود پخته شده مصرف کنید.

مرحله دوم

حالا در این مرحله از تهیه حمص روی نخود پخته شده را در آب داغ بپوشانید و یک‌ونیم قاشق چایخوری جوش شیرین به آن اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه بماند. سپس یک مشت نخود بردارید و زیر آب بمالید تا پوست آن جدا شود. پوست‌ها را دور بریزید و نخود پوست گرفته شده را در آبکش بگذارید تا کاملا خشک شود.

نخودها را خوب خشک کنید سپس آن‌ها را به کاسه غذاساز اضافه کنید. پردازشگر را تا زمانی که نخود به خمیر پودر مانندی تبدیل شود روشن نگه‌دارید.

مرحله سوم

حالا و در این مرحله از طرز تهیه حمص نخود در حالی که غذاساز کار می‌کند، ۲ تکه یخ، ارده، نمک و آب لیمو را اضافه کنید و حدود ۴ دقیقه یا بیشتر مخلوط کنید. در نهایت بررسی کنید و اگر حمص هنوز خیلی غلیظ است، پردازنده را مجدد روشن کنید و به آرامی کمی آب داغ اضافه کنید. آنقدر هم بزنید تا به قوامی ابریشمی و یکدست برسید. در این مرحله، می‌توانید قبل از سرو، حمص را به مدت یک ساعت یا بیشتر در یخچال قرار دهید.

مرحله چهارم

حمص آماده را در یک کاسه سرو بریزید و مقدار زیادی روغن زیتون فوق بکر به آن اضافه کنید. در صورت تمایل چند عدد نخود به وسط حمص اضافه کنید و روی آن سماق بپاشید.

از حمص خود با نان پیتا یا هر نانی که دوست دارید به همراه سبزیجات مورد علاقه لذت ببرید. برای تزیین حمص می‌توانید از نخود و سماق هم استفاده کنید.

 

نکات:

  • اگر حمص شما خیلی رقیق شد نگران نباشید کافی است برای قوام بیشتر آن قبل از تزیین کمی ارده دیگر اضافه کنید و یادتان باشد حمص باید قبل از سرو حتما یک ساعت یا بیشتر در یخچال بماند تا فرم مناسب بگیرید.
  • شاید برایتان ریختن یخ در حمص عجیب باشد اما به نظر می‌رسد که یخ به روشن و کرکی شدن حمص کمک می‌کند و رنگ حمص را روشن می‌کند.
  • جعفری تازه خرد شده معجزه خوشمزه‌تر شدن و البته زیباتر شدن حمص شماست.
  • دانه‌های کنجد به مقوی شدن و البته جذاب‌تر شدن حمص کمک می‌کند.
امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *