اگر دوست دارید هر از گاهی یک صبحانه متفاوت بخورید قطعا حلیم میتواند گزینه خوبی برای شما باشد. معمولا حلیم را به عنوان فرنی گندم و گوشت میشناسند که بیشتر با گندم پوستکنده و گوشت بوقلمون تهیه میشود.
مواد لازم
- بلغور گندم: ۲/۵ فنجان
- سینه بوقلمون بدون استخوان: ۱ عدد
- چوب دارچین: ۱ عدد
- پیاز بزرگ: ۱ عدد
- روغن یا کره: ۳/۴ فنجان
- دارچین آسیاب شده: ۱/۵ قاشق چایخوری
- شکر و دانه کنجد: به مقدار لازم برای تزیین
تکمیلی
- زمان تهیه : 120 دقیقه
- مناسب برای 6 نفر
طرز تهیه حلیم گندم با بوقلمون خانگی
مرحله اول
بلغور را در یک کاسه بزرگ بریزید و هشت فنجان آب روی آن بریزید، هم بزنید و روی کاسه را با پلاستیک یا حوله آشپزخانه تمیز بپوشانید. اجازه دهید بلغور حدود ۲ ساعت خیس بخورد تا نرم شود بعد آب آن را تخلیه کرده و دور بریزید.
مرحله دوم
بلغور را با ۱۰ فنجان آب در یک قابلمه بزرگ بریزید سپس روی حرارت متوسط رو به بالا بگذارید تا بجوشد بعد حرارت را کم کنید. یک قاشق چوبی را در قابلمه قرار دهید و سپس درب قابلمه را بگذارید و آن را روی قاشق قرار دهید تا بپزد (برای جلوگیری از سر ریز شدن آب در حین پخت). گهگاهی بلغور در حال پخت را هم بزنید تا کاملا از هم جدا شود و قوام آن مانند یک سوپ غلیظ شود، برای پخت بلغور گندم اجازه دهید بلغور گندم تقریبا ۳ تا ۴ ساعت بپزد و در هر ساعت ۲ فنجان آب اضافه کنید تا آب کافی برای پخت بلغور در قابلمه باشد.
مرحله سوم
در حالی که بلغور در حال پختن است، سینه بوقلمون را با چوب دارچین و پیاز در یک قابلمه بزرگ جداگانه قرار دهید و به اندازهای آب اضافه کنید تا سینه بوقلمون زیر آب برود. آن را روی حرارت متوسط رو به بالا بگذارید تا بجوشد، سپس درب آن را ببندید و روی حرارت متوسط بجوشانید بعد اجازه دهید بوقلمون حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه بپزد.
مرحله چهارم
بلغور را با استفاده از مخلوطکن یا گوشتکوب برقی خوب له و پوره کنید تا کاملا یکدست شود بعد بوقلمون را از قابلمه خارج کرده، آن را به قطعات کوچکتر برش دهید و با استفاده از همزن ریز خرد کنید. در نهایت یک فنجان از مخلوط بلغور را به بوقلمون اضافه کنید و با قاشق چوبی مخلوط کنید تا خمیر غلیظی به دست آید و در صورت نیاز نصف فنجان بلغور بیشتر اضافه کنید.
مرحله پنجم
در آخرین مرحله از طرز تهیه حلیم بوقلمون مخلوط بوقلمون را به بلغور باقی مانده در قابلمه بریزید و هم بزنید تا ترکیب شود. روی حرارت متوسط رو به کم روی حرارت کم بجوشانید. در یک کاسه کوچک، نیمی از روغن ذوب شده را با دارچین و یکدوم قاشق چایخوری نمک مخلوط کنید. مخلوط روغن را به قابلمه اضافه کنید و هر چند وقت یکبار هم بزنید تا طعم آن خوب شود و فرنی غلیظ شود، حدود یک ساعت بپزید.
نکات:
- برای تهیه حلیم هم میتوانید از گندم سالم استفاده کنید، هم گندم پوست گرفته و هم بلغور یا گندم پرک شده.
- حلیم را هم میتوانید با گوشت هم بدون گوشت بپزید اما اگر خواستید گوشت استفاده کنید، میتوانید هم گوشت قرمز استفاده کنید هم گوشت مرغ.
- حتما برای پخت بوقلمون از پیاز و البته برگ بو استفاده کنید تا بوی آن کاملا از بین برود و مزهدار شود.
- حلیم گندم را میتوانید با مواد مختلفی از جمله دارچین، کنجد، شکر، روغن و حتی میوه تزیین کنید.