شلغم یک التیامبخش خوب برای علائم سرماخوردگی بخصوص التهاب گلو، تنگی نفس و سرفههای خشک است. فصل پاییز و زمستان که فرا میرسد در سفره ایرانی آش و سوپ جای خود را باز میکنند. با وجود سرماخوردگیهای این دو فصل، آش و سوپ معجزهای برای پیشگیری و البته بهبود سرماخوردگی به شمار میرود.
امروز میخواهیم طرز تهیه آش شلغم سادهای را به شما آموزش دهیم که بهخاطر خواص شلغم بتواند دارویی جادویی برای سرماخوردگیهای شما و خانوادهتان باشد.
مواد لازم
- عدس یا ماش: نصف پیمانه
- شلغم: ۴-۵ عدد
- لپه: نصف پیمانه
- سبزی آش: نصف پیمانه
- برنج نیم دانه: یک پیمانه
- پیاز: ۲ عدد
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
تکمیلی
- زمان تهیه : 60 دقیقه
- مناسب برای 6 نفر
طرز تهیه آش شلغم خانگی
مرحله اول
اولین مرحله از طرز تهیه آش شلغم این است که پیاز رنده شده را در تابه مناسبی با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس کمی زردچوبه را اضافه کنید. بعد عدس یا ماش را در قابلمه با آب روی حرارت زیاد بگذارید تا آب به جوش آید و بعد شعله گاز را ملایم کنید تا رفتهرفته عدس یا ماش بپزد. وقتی به آخرین مرحله پخت عدس نزدیک شدید، برنج را اضافه کنید و کمی هم بزنید و بعد اجازه دهید برنج با عدس بپزد.
مرحله دوم
در نهایت سبزیجات خرد شده را با شلغم که نگینی خرد کردهاید به همراه کمی نمک و فلفل به مخلوط در حال پخت اضافه کنید. بعد از اضافه کردن همه مواد، باز هم اجازه دهید مواد حدود ۸-۱۰ دقیقه دیگر بپزد. در نهایت هم گاز را خاموش کنید و آش شلغم را در ظرفی مناسب بریزید و تزیین کنید. برای تزیین این آش میتوانید درست مثل طرز تهیه آش رشته از کشک، نعنا داغ و پیاز داغ و البته سیر داغ استفاده کنید.
نکات:
- همه انواع آش شلغم دارای پیاز و برخی از سبزیجات مانند گشنیز، اسفناج و شلغم هستند. اما اگر سبزیجات لازم را ندارید میتوانید فقط از اسفناج استفاده کنید.
- معمولا آش سنتی شلغم را با گوشت تهیه میکنند و بیشتر مواقع گوشت قلقلی در این غذا ریخته میشود اما میتوانید با حذف گوشت این غذا را کاملا مناسب گیاهخوارن و همه کنید یا این که اگر این آش را برای سرماخوردگی خود و عزیزانتان تهیه کردید گوشت چرخکرده را فقط بعد از تفت کمی داخل این آش بریزید و اجازه دهید بپزد.