یکی از غذاهای ساده اما خوشمزه ایرانی کتلت گوشت است. اگر میخواهید به سفر یا کمپ بروید بهتر است کتلت تهیه کنید و از آن لذت ببرید. اینجا میخواهیم طرز تهیه کتلت گوشت با سیب زمینی خام را برای ۲ نفر بررسی کنیم.
مواد لازم
- گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
- سیب زمینی: ۱ عدد
- تخم مرغ (کوچک): ۱ عدد
- پیاز (کوچک): ۱ عدد
- نمک، فلفل و ادویه: به مقدار لازم
- آرد: ۱٫۵ قاشق غذاخوری
تکمیلی
- زمان تهیه : 60 دقیقه
- مناسب برای 2 نفر
طرز تهیه کتلت گوشت و سیب زمینی خانگی
مرحله اول
اولین مرحله از طرز تهیه کتلت گوشت با سیب زمینی خام این است که گوشت چرخکرده (گوسفند، گوشت گاو یا ترکیبی از هر دو) را با پیاز رنده شده، سیب زمینی رنده شده، ادویهها، تخم مرغ و آرد مخلوط کنید.
مرحله دوم
حالا و در دومین مرحله از طرز تهیه کتلت با سیب زمینی خام ابتدا روغن را در تابه بریزید به اندازهای که کف تابه را بپوشاند و روی حرارت متوسط گرم کنید. دستان خود را با آب خیس کنید و حدود ۲ قاشق غذاخوری از مخلوط را بردارید و آن را به شکل بیضی یا دایره درآورید. با مخلوط باقیمانده هم این کار را تکرار کنید.
بعد کتلتها را داخل روغن بریزید و هر طرف آن را حدود ۵ دقیقه تفت دهید تا بیرون آن قهوهای و ترد شود و داخل آن کاملا پخته شود.
نکات:
- دلیل سوخته شدن کتلتها از بیرون و خام بودن داخل آن میتواند حرارت گاز باشد. اگر حرارت و شعله گازتان خیلی زیاد باشد کتلتتان سریع از بیرون سرخ میشود یا حتی میسوزد اما داخل آن خام میماند. پس دمای گاز را در کمترین حالت بگذارید تا کتلت آرام بپزد.
- کتلت را در اصل باید در ماهیتابه سرخ کنید. اما اگر فرصت ندارید میتوانید از فر هم برای پخت استفاده کنید. برای پخت کتلت در فر باید فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و بعد روی یک سینی فر را با فویل آلومینیومی بپوشانید و بعد با روغن زیتون خالص چرب کنید. در نهایت کتلتها را شکل دهید و روی سینی فر بگذارید و به مدت ۳۰ دقیقه در فر بپزید و بعد آن را برگردانید تا کاملا پخته شود.
- به طور سنتی، کتلت با گوشت بره، گوشت گاو یا ترکیبی از این دو ساخته میشود. اما می توانید از گوشت بوقلمون یا مرغ چرخشده هم استفاده کنید.