طرز تهیه دلمه برگ مو تبریزی

امروز می‌خواهیم طرز تهیه دلمه برگ مو تبریزی اصیل را مرور کنیم. منبع اصلی ما برای تهیه این غذای اصیل کتاب مستطاب آشپزی است که در آن گوشت چرخ‌کرده استفاده می‌شود اما خیلی از دلمه‌های اصیل در گذشته‌ها بدون گوشت تهیه می‌شده است و به جای آن بلغور گندم استفاده می‌شود.

تکمیلی 

  • زمان تهیه : 60 دقیقه
  • مناسب برای 4 نفر

طرز تهیه دلمه برگ مو خانگی

مرحله اول

اولین مرحله از طرز تهیه دلمه برگ مو تبریزی این است که مواد لازم برای دلمه برگ مو را آماده کنید. برای این کار ابتدا لپه را که خوب شسته‌اید، برای از بین بردن نفخش در آب بخیسانید. هم‌زمان برنج دلمه را هم بعد از آن که شستید در آب و نمک بخیسانید.

هم‌زمان که لپه و برنج خیس می‌خورند برگ‌های انگور را بشویید و بعد روی آن‌ها آب داغ بریزید و بگذارید برگ‌ها نرم شوند. بعد برگ‌ها را آبکش کنید و بگذارید کنار تا آب اضافه‌اش برود.

مرحله دوم

بعد از این که برنج و لپه دلمه برگ مو تبریزی خوب خیس خوردند باید آن‌ها را بپزید برای آبکش کردن برنج بعد از این که آبی که در آن خیساندید را خارج کردید، برنج را در آبی که جوش آمده بریزید و بعد آبکش کنید. در همین زمان آب لپه را بیرون بریزید و در آب تازه بپزید تا خوب بپزد.

مرحله سوم

برای تهیه مایه میانی دلمه برگ مو تبریزی ابتدا پیازی را که خرد کرده‌اید، در مقداری روغن در تابه مناسب تفت دهید تا خوب طلایی شود بعد گوشت چرخ‌کرده را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگش عوض شود و بعد ادویه لازم را بزنید. در این مرحله ابتدا برنج، لپه و بعد سبزی دلمه را اضافه کنید و همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید.

مرحله چهارم

در این مرحله از طرز تهیه دلمه تبریزی وقت آن رسیده که چاشنی دلمه تبریزی را که ماده‌ای ملس است را آماده کنید برای این کار شکر را در سرکه خوب حل کنید؛ می‌توانید مقداری زعفران حل شده در آب داغ را هم به این چاشنی اضافه کنید.

حالا نوبت آن است که دلمه‌ها را بپیچید برای این کار برگ انگور را پهن کنید و یک قاشق از مایه دلمه را روی برگ بریزید و بعد برگ را مثل بقچه یا به شکل لوله‌ای بپیچید.

در نهایت وقتی همه برگ موها را پیچیدید و داخل قابلمه مناسب چند فنجان آب بریزید و روی اجاق گاز روی حرارت کم بگذارید تا دلمه نیم پز شود بعد چاشنی آماده شده را روی دلمه‌ها بریزید و اجازه دهید دلمه کاملا بپزد.

 

نکات:

  • از دیگر تفاوت‌های دلمه تبریزی این است که نسبت به دلمه‌های شهرهای دیگر کوچک‌تر است و همیشه با ماست سرو می‌شود.
  • سبزی دلمه یک سبزی ترکیبی است که باید شامل جعفری، تره، مرزه، شوید، نعناع، ترخون، پیازچه یا سیر است. در ترکیب سبزی دلمه باید میزان تره و جعفری دو برابر ترخون و میزان شوید و سیر هم باید سه برابر مرزه و نعناع باشد. در فصل تابستان که معمولا ریحان هست می‌توانید مقداری ریحان هم به این ترکیب اضافه کنید.
  • اگر اهل ترشی هستید می‌توانید به این ترکیب مقداری آبلیمو یا آب نارنج هم اضافه کنید. اما برخی حتی ترکیب رب گوجه و آب را استفاده می‌کنند.
امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *