قورمه سبزی، با ترکیب سبزیهای خوش عطر و لوبیا، طعمی بینظیری دارد. اگرچه این خورش معمولا با گوشت قرمز پخته میشود . استفاده از گوشت مرغ به جای گوشت قرمز میتواند یک گزینه مناسب برای افرادی باشد که به دنبال جایگزینی سالمتر یا سبکتر هستند. در این مقاله، طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با مرغ را مرور میکنیم.
مواد لازم
- مرغ: ۵۰۰ گرم
- پیاز: ۲ عدد
- سیر: ۴ حبه
- لوبیا قرمز: ۱ پیمانه
- سبزی قورمه: ۳۰۰-۴۰۰ گرم
- لیمو عمانی: ۳-۴ عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
تکمیلی
- زمان تهیه : 60 دقیقه
- مناسب برای 10 نفر
طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با مرغ
مرحله اول
اولین مرحله از طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با مرغ این است که مواد آن را آماده کنید. برای این کار ابتدا لوبیا را بشویید و به مدت حداقل ۸ ساعت داخل آب بگذارید تا نفخش گرفته شود. هم زمان سبزی خورش قورمه سبزی را آماده کنید. برای این کار سبزیهای قورمه سبزی را ریز خرد کنید. اگر از شنبلیله خشک استفاده میکنید حتما آن را ۱۰ دقیقه در آب خیس کرده و بعد آبکشی کنید. در نهایت سبزیها را در یک تابه بزرگ با روغن روی حرارت متوسط تفت دهید تا رنگ سبزی کمی تیره شده و سبزی نرم شود سپس کنار بگذارید.
مرحله دوم
اکنون که ۸ ساعت از خیساندن لوبیا گذشته وقت آن است که خورشت را آماده کنید. برای این کار در یک قابلمه بزرگ روغن بریزید و پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود. سپس سیر رنده شده و زردچوبه را اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه دیگر تفت دهید. در نهایت تکههای مرغ را به قابلمه اضافه کنید و از همه طرف خوب سرخ کنید تا رنگش تغییر کند. بعد ابتدا سبزی را اضافه کنید و بعد لوبیا را داخل قابلمه بریزید و در نهایت به میزان لازم آب بریزید و اجازه دهید خورشت حداقل یک ساعت خوب بپزد.
مرحله سوم
اکنون و در آخرین مرحله از طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با مرغ که مرغ تقریبا پخته لیمو عمانی را سوراخ کرده و به خورشت قورمه سبزی خود اضافه کنید و بعد به مقدار لازم نمک، فلفل و ادویه مناسب قورمه سبزی را اضافه کنید و مجدد اجازه دهید خورشت به مدت نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه دیگر بپزد. وقتی خورشتتان خوب جا افتاد میتوانید آن را همراه با پلو در کنار سالاد سرو کنید. نوش جان!
نکات:
- برای روغن انداختن بیشتر قورمه سبزی در انتهای پخت یک تکه یخ به خورش اضافه کنید.
- برای اینکه خورشت قورمه سبزی با مرغ شما غلیظتر شود، میتوانید در انتهای پخت، حرارت را بیشتر کنید و اجازه دهید آب خورش تبخیر شود.
- برای تفت صحیح سبزیها باید تا حد امکان هم به حرارت مناسب، هم روغن کافی و هم تفت دادن یکنواخت دقت کنید. به عبارتی با روغن کافی و حرارت متوسط میتوانید سبزی قورمهسبزی را به شکل بهتری آماده کنید.