با شروع فصل بهار سبزیجات جدیدی در بازار موجود میشود که فقط مختص این فصل هستند. از جمله این سبزیجات خوشمزه ریواس است که میتوانید با آن خورشت ریواس را به برنامه غذاییتان اضافه کنید.
مواد لازم
- ریواس: ۴۵۰ گرم
- لپه: نصف لیوان
- سبزی مناسب نعناع و جعفری یا سبزی قورمه: ۵-۶ قاشق غذاخوری
- آبغوره: به مقدار لازم
- ادویه مناسب، زردچوبه و فلفل: به مقدار لازم
- پیاز: ۱ عدد
- گوشت تکهای: ۵۰۰ گرمبه مقدار لازم
تکمیلی
- زمان تهیه : 90 دقیقه
- مناسب برای 6 نفر
طرز تهیه خورشت ریواس با لپه خانگی
مرحله اول
در اولین مرحله از طرز تهیه خورشت ریواس با لپه ابتدا گوشت را در آب ریخته روی شعله گاز با حرارت زیاد بگذارید تا کف حاصل از گوشت خارج شود. آن را بگیرید و دور بریزید. همزمان لپه را هم با کمی آب خیس کنید تا خیس بخورد.
مرحله دوم
بعد از این که لپه خیس خورد آن را هم در قابلمه جداگانه بپزید. برای آن که لپه شما بوی خامی نداشته باشد یک چهارم پیاز را داخلش بریزید تا لپه شما طعم بهتری داشته باشد. همزمان باقی پیاز را هم خرد کنید و بعد داخل قابلمه مناسب پخت خورشت همراه روغن بریزید تا خوب سرخ شود سپس گوشت را که آب و کفش را بیرون ریختهاید، اضافه کنید و خوب تفت دهید.
در نهایت نمک، فلفل و ادویه مدنظرتان را اضافه کنیدو خوب با گوشت مخلوط کنید و سپس مقداری آب را اضافه کنید و در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا گوشت خوب بپزد. همزمان کف روی لپه را هم بگیرید.
مرحله سوم
در آخرین مرحله از طرز تهیه خورش ریواس با لپه ریواس را هم خوب خرد کنید و در روغن تفت دهید تا کمی سبک شوند. بعد از یک ساعت از پخت گوشت سبزی قرمه یا سبزی مناسب ریواس را اضافه کنید و هم بزنید. بهتر است حتما اگر از جعفری و نعناع استفاده میکنید آن را در روغن تفت دهید سپس به خورشت اضافه کنید. در نهایت ریواس تفت داده شده را به همراه لپه و کمی آبغوره و یک لیمو عمانی به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید مواد با هم بجوشند تا آرام آرام همه مواد بپزند و خورشت جا بیافتد.
نکات:
- سبزی خورش ریواس معمولا فقط نعنا و جعفری است که به نسبت یک به سه با هم ترکیب شده و برای این غذا استفاده میشوند.
- اگر این ترکیب را ندارید میتوانید سبزی قورمه را جایگزین کنید.
- برای انتخاب بهترین ریواس در هنگام خرید خوب است دقت کنید که ساقههای ریواس حتما سفت و ترد باشد و گل آن خیلی سفید نشده باشد.ب
- هترین گوشت برای تهیه خورش گوشت گوسفند است اما اگر دوست دارید میتوانید گوشت گوساله هم استفاده کنید.
- دقت داشته باشید که در کل بهترین قسمت گوشت معمولا گوشت سردست و ماهیچه استفاده میکنند.