طرز تهیه آبگوشت سنتی در منزل

شاید برای خیلی‌ها آبگوشت سنتی بخشی از خاطرات مهم زندگیشان باشد، بخصوص اگر لعابدار باشد. در ادامه طرز تهیه آبگوشت لعابدار را به دو روش با تمام نکات و ترفندها بررسی می‌کنیم.

تکمیلی 

  • زمان تهیه : 90 دقیقه
  • مناسب برای 5 نفر

طرز تهیه آبگوشت سنتی خانگی

مرحله اول

اولین مرحله از طرز تهیه آبگوشت لعابدار  این است که حبوبات یعنی نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.

مرحله دوم

در ادامه زمانی که نخود به میزان کافی خیس خورد، پیاز را خرد کرده و در قابمله مناسب با کمی روغن تفت دهید بعد گوشت را با دنبه به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا گوشت کمی سرخ شود سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و باز هم کمی تفت دهید در نهایت آب را به همراه نخود و لوبیا به قابلمه اضافه کنید و به اندازه‌ای که روی گوشت و حبوبات را بگیرد بریزید و اجازه دهید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید و به مدت ۲ تا ۳ ساعت صبر کنید تا گوشت و حبوبات کاملا پخته شوند.

مرحله سوم

همزمان گوجه‌فرنگی‌ها را رنده کنید و به همراه رب گوجه فرنگی در یک ماهیتابه کمی تفت دهید سپس آن را به همراه نمک قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید آبگوشت جا بیفتد. در ۳۰ دقیقه آخر پخت، سیب زمینی‌های پوست کنده شده و زعفران دم‌کرده را به آبگوشت اضافه کنید. بعد از اینکه آبگوشت جا افتاد، آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با نان، ترشی و سبزی نوش جان کنید.

 

نکات:

  • برای لعابدار شدن بیشتر آبگوشت می‌توانید از قلم گوسفند یا دنبه هم استفاده کنید.
  • آبگوشت باید به آرامی و در زمان طولانی پخته شود تا گوشت کاملا نرم و لعابدار شود. حداقل ۲-۳ ساعت پخت آرام در حرارت ملایم، نتیجه ایده‌آلی را به همراه خواهد داشت.
  • می‌توانید از سبزیجات معطر مانند جعفری، گشنیز و نعنا هم در آبگوشت استفاده کنید و حتی در مراحل پایانی به آن آبلیمو تازه اضافه کنید.
  • پیاز فراموش نشه !
امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *