شاید برای خیلیها آبگوشت سنتی بخشی از خاطرات مهم زندگیشان باشد، بخصوص اگر لعابدار باشد. در ادامه طرز تهیه آبگوشت لعابدار را به دو روش با تمام نکات و ترفندها بررسی میکنیم.
مواد لازم
- گوشت گوسفندی با دنبه: ۵۰۰ گرم
- نخود: ۱ پیمانه
- لوبیا سفید: ۱ پیمانه
- پیاز: ۲ عدد
- گوجه فرنگی: ۳ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- زردچوبه و فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
- سیب زمینی: ۲ عدد
- نمک: به مقدار لازم
تکمیلی
- زمان تهیه : 90 دقیقه
- مناسب برای 5 نفر
طرز تهیه آبگوشت سنتی خانگی
مرحله اول
اولین مرحله از طرز تهیه آبگوشت لعابدار این است که حبوبات یعنی نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
مرحله دوم
در ادامه زمانی که نخود به میزان کافی خیس خورد، پیاز را خرد کرده و در قابمله مناسب با کمی روغن تفت دهید بعد گوشت را با دنبه به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا گوشت کمی سرخ شود سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید و باز هم کمی تفت دهید در نهایت آب را به همراه نخود و لوبیا به قابلمه اضافه کنید و به اندازهای که روی گوشت و حبوبات را بگیرد بریزید و اجازه دهید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید و به مدت ۲ تا ۳ ساعت صبر کنید تا گوشت و حبوبات کاملا پخته شوند.
مرحله سوم
همزمان گوجهفرنگیها را رنده کنید و به همراه رب گوجه فرنگی در یک ماهیتابه کمی تفت دهید سپس آن را به همراه نمک قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید آبگوشت جا بیفتد. در ۳۰ دقیقه آخر پخت، سیب زمینیهای پوست کنده شده و زعفران دمکرده را به آبگوشت اضافه کنید. بعد از اینکه آبگوشت جا افتاد، آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با نان، ترشی و سبزی نوش جان کنید.
نکات:
- برای لعابدار شدن بیشتر آبگوشت میتوانید از قلم گوسفند یا دنبه هم استفاده کنید.
- آبگوشت باید به آرامی و در زمان طولانی پخته شود تا گوشت کاملا نرم و لعابدار شود. حداقل ۲-۳ ساعت پخت آرام در حرارت ملایم، نتیجه ایدهآلی را به همراه خواهد داشت.
- میتوانید از سبزیجات معطر مانند جعفری، گشنیز و نعنا هم در آبگوشت استفاده کنید و حتی در مراحل پایانی به آن آبلیمو تازه اضافه کنید.
- پیاز فراموش نشه !