طرز خشک کردن زرد آلو

خشک کردن زردآلو یکی از کارهای هوشمندانه‌ای است که می‌توانید در آشپزخانه خود انجام دهید تا زمانی که فصل این میوه تمام شد بتوانید هر زمان از سال زردآلو داشته باشید و از خواص زردآلو همیشه بهره ببرید.

تکمیلی 

  • زمان تهیه : 60 دقیقه
  • مناسب برای 4 نفر

طرز خشک کردن زرد آلو خانگی

خشک کردن در آفتاب و سایه

ابتدا باید یک سینی مناسب یا سبد مناسب آماده کنید. دقت داشته باشید که برای خشک کردن میوه بهتر است از سبدهای دانه درشت خود استفاده کنید.

هنگامی که سبد یا سینی مناسب شما آماده شد، بهترین زردآلو را انتخاب کنید. سپس آن‌ها را از وسط نصف کرده، هسته زردآلو را بیرون بیاورید و زردآلوهای نصف شده را به صورتی که داخل میوه بیرون باشد روی سبد خود بچینید. بعد اجازه دهید حدود سه روز تا یک هفته خشک شوند.

گزینه دیگر این است که ابتدا کل میوه رسیده را در محلول نمک فرو کنید. برای این کار باید دو قاشق غذاخوری نمک کوشر را در یک گالن آب اضافه کنید و سپس هم بزنید. سپس میوه رسیده را داخل آن فرو کنید. میوه‌ها را کمی از داخل برگردانید و در سینی قرار دهید.

به جای محلول نمک می‌توانید از مخلوط آب لیمو و آب هم برای فرو بردن زردآلوها استفاده کنید. انجام این کار به جلوگیری از قهوه‌ای شدن زردآلو کمک می‌کند.

نکته مهم: همچنین یک پارچه پنیر یا پارچه توری مناسب هم آماده داشته باشید تا میوه‌ها را با آن بپوشانید تا از نشستن حشرات رویش جلوگیری شود.

 

خشک کردن در فر

با شستن میوه و خشک کردن آن با یک حوله تمیز یا رول آشپزخانه کار را شروع کنید. سپس میوه‌ها را در قالب یک لایه روی سینی فر قرار دهید. مطمئن شوید که طرف برش‌خورده  را بالا نگه دارید تا آب آن تمام نشود.

فرآیند خشک کردن را با تنظیم کردن فر روی حرارت کم، ترجیحا ۱۲۲ درجه فارنهایت (۵۰ درجه سانتی‌گراد) شروع کنید. میوه‌ها را با دقت نگاه کنید وقتی که پوست‌ها شروع به چروک شدن کردند، دمای فر را تا 150 درجه فارنهایت (۶۵ درجه سانتی‌گراد) افزایش دهید. حدود ۸ ساعت میوه را در آن نگه دارید تا فرآیند خشک شدن کامل شود. در فر را کمی باز نگه دارید تا رطوبت به طور موثر از آن عبور کند.

بعد از پخت، سینی‌ها را از فر خارج کرده و حدود ۱۲ ساعت در دمای محیط بگذارید تا زردآلوها کامل خنک شوند. سپس، می‌توانید زردآلوهای خشک را در شیشه‌های دربسته یا جعبه‌های مقوایی بسته‌بندی کنید.

 

 

نکات:

  • در روش اول چند روز طول می‌کشد تا میوه خشک شود و چون آب و هوا غیرقابل کنترل است، به هر حال هنگام خشک شدن احتمال نشستن گردو‌خاک روی میوه بالاست.
  • در روش دوم فرآیند زمان خشک شدن بسیبار سریع‌تری دارد.
  • اگر میوه انتخابی شما سالم نبوده باشد و لک داشته باشد احتمال سیاه شدن برگه آن بیشتر است. بهتر است برای جلوگیری از سیاه شدن برگه زردآلو قبل از خشک شدن مقداری آبلیمو رویش اسپری کنید. این کار مانع سیاه شدن برگه زرد آلو می‌شود.
امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *