لواشک انار، یکی از خوشمزهترین انواع لواشک است که باید در فصل پاییز و زمستان تهیه کنید. اما علاوه بر انار میتوان از میوههای دیگر مانند زرشک و سیب هم برای تهیه لواشک ترکیبی با انار استفاده کرد.
مواد لازم
- انار: ۱ کیلو
- زرشک: ۱۰۰-۲۰۰ گرم
- نمک: ۱ قاشق غذاخوری
- شکر: ۱ قاشق غذاخوری
تکمیلی
- زمان تهیه : 60 دقیقه
- مناسب برای 8 نفر
طرز تهیه لواشک انار و زرشک خانگی
مرحله اول
اولین مرحله از طرز تهیه لواشک انار و زرشک این است که انار را دان کنید. بعد زرشک را بشویید و بگذارید آبش گرفته شود. اکنون انارها را داخل یک ظرف بریزید و با گوشتکوب برقی خوب له و پوره کنید. بعد پوره انار را داخل آبکش بریزید و خوب فشار دهید تا هسته انار و قسمتهایی که خوب پوره نشده کاملا گرفته شود.
مرحله دوم
اکنون مقداری نمک و شکر به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید و مدام هم بزنید تا ته نگیرد. بعد زرشک را اضافه کنید و هم بزنید. اجازه دهید زرشک هم خوب بپزد و له شود.
مرحله سوم
در این مرحله ته سینی را سلفون بکشید و مایه آماده از پوره انار و زرشک را روی سلفون بریزید و خوب صاف و یک دست کنید. در انتها سینی را زیر نور آفتاب بگذارید تا لواشک شما خشک شود. میتوانید برای تهیه لواشک زرشک و انار فوری، سینی را در فر با دمای بسیار کم (حدود ۵۰ درجه سانتیگراد) قرار دهید و در فر را کمی باز بگذارید تا رطوبت اضافی خارج شود. زمان خشک شدن لواشک به ضخامت لایه و رطوبت محیط بستگی دارد. معمولا بین ۸ تا ۱۲ ساعت زمان نیاز است. پس از خشک شدن کامل، لواشک را به شکل دلخواه برش داده و در ظرف دربسته نگهداری کنید.
نکات:
- اگر انار شما شیرین است، میتوانید از شکر کمتری استفاده کرده و به جای آن از کمی آب لیمو ترش برای تنظیم طعم استفاده کنید اما اگر انار ترش است، میتوانید مقدار شکر را افزایش دهید تا طعم لواشک متعادل شود.
- به خاطر داشته باشید که به جای شکر میتوانید از نبات یا عسل برای شیرینتر کردن لواشک خود استفاده کنید.
- مدت زمان خشک شدن لواشک در آفتاب به عوامل مختلفی مانند ضخامت لایه لواشک، میزان رطوبت هوا، دمای محیط و شدت تابش آفتاب بستگی دارد. به طور معمول، لواشک در آفتاب بین ۸ تا ۱۲ ساعت خشک میشود.
- انار را به درستی دانه کنید. دقت کنید که هیچ پوست و غلافی همراه دانهها نباشد چون وجود هسته یا پوست انار در لواشک میتواند باعث تلخی آن شود.
- از آب لیمو ترش استفاده کنید. آب لیمو ترش به کاهش تلخی لواشک کمک میکند.