طرز تهیه رب انار

رب انار یکی از خوشمزه‌ترین چاشنی‌های ترش مخصوص ایرانی‌هاست که به غذاهای مختلف و حتی سالادها طعم می‌دهد و می‌توانید از آن در تهیه غذاهایی همچون اکبر جوجه، مرغ ترش و خورشت فسنجان استفاده کنید. رب انار به شکل‌ها و طعم‌های مختلف ترش، شیرین یا ملس در بازار موجود است. با این حال می‌توانید با آموزش طرز تهیه رب انار خانگی درست کردن این رب خوشمزه را در خانه امتحان کنید.

تکمیلی 

  • زمان تهیه : 60 دقیقه
  • مناسب برای 4 نفر

طرز تهیه رب انار خانگی

مرحله اول

در مرحله اول برای درست کردن یک رب انار خانگی و خوشمزه، باید انارها را دانه کرده یا آب‌گیری کنیم.

اگر دستگاه آب‌انارگیر خانگی دارید، انارها را پس از شستن، به وسیله دستگاه موردنظر، خوب آب‌گیری کنید. چنانچه هیچ دستگاه خاصی برای آب‌گیری انارها ندارید، انارها را پس از شستن دانه کنید. سپس دانه‌ها را به وسیله دستگاه غذاساز خانگی یا حتی گوشت‌کوب دستی، خوب آب‌گیری کنید تا آب انارها خارج شده و تفاله‌اش از آن جدا شود.

می‌توانید آب انار به دست آمده را از صافی بگذارید تا رقیق‌تر و یکدست‌تر شود.

مرحله دوم

آب انار را در یک قابلمه مناسب ریخته و روی حرارت گاز قرار بدهید. در نظر داشته باشید که برای تهیه یک رب انار باکیفیت، گنجایش قابلمه شما باید دوبرابر میزان آب انار موجود در آن باشد.

در ابتدا، صبر کنید تا آب انار به جوش بیاید. پس از جوشیدن آب انارها، کفی را که روی سطح قابلمه جمع می‌شود، با استفاده از یک کفگیر چوبی جمع کنید. سپس حرارت را کم کرده و اجازه بدهید تا آب انار، روی شعله اندک به جوشیدن ادامه داده و قوام بگیرد. در این مدت، هرازگاهی مخلوط موجود در قابلمه را هم بزنید تا ته نگیرد.

مرحله سوم

پس از قوام گرفتن رب انار، نمک را هم به آن اضافه کرده و مجددا هم بزنید.در پایان، وقتی رب انار شما به قوام و طعم دلخواه رسید، حرارت را خاموش کنید و اجازه بدهید تا رب شما کاملا خنک بشود. پس از آن، رب انارها را در ظرف‌های شیشه‌ای در بسته و خشک ریخته و در یخچال نگهداری کنید.

 

نکات:

  • میزان ترشی یا ملس بودن رب انار شما و همچنین مقدار رب اناری که در نهایت به دست می‌آورید، به جنس انار شما، طعم و آب‌دار بودن یا نبودن آن بستگی دارد. به طور معمول، از هر ۸ تا ۱۰ کیلوگرم انار، ۱ کیلوگرم رب انار به دست می‌آید. همچنین هرچه از انار ترش‌تری استفاده کنید، طعم نهایی رب شما هم ترش‌تر خواهد بود.
  • هرچه انار ترش‌تری انتخاب کنیم، رب انار ترش‌تری خواهیم داشت. اصلی‌ترین راز ترش بودن رب انارهای شمالی در همین قضیه نهفته است.
  • به طور عادی، از هر ۸ تا ۱۰ کیلو میوه انار، ۱ کیلو رب انار به دست می‌آید.
  • انارهای پوست‌نازک و به اصطلاح کاغذی، بهترین انار برای تهیه رب انار محسوب می‌شوند.
امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *