خیارشور تخمیری، یک همراه سالم و خوب برای انواع سالاد و غذاهاست که علاوه بر طعم دلپذیر، سرشار از پروبیوتیکهای مفید برای سیستم گوارشی است. تفاوت اصلی این نوع خیارشور با خیارشور معمولی این است که در این نوع خیارشور از هیچ سرکهای استفاده نمیشود و به عبارتی این خیارشور در فرایند تخمیر تهیه میشود و نوعی از انواع محصولات تخمیری است.
مواد لازم
- خیار: به مقدار لازم
- آب: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
- سبزیجات و ادویه مناسب خیارشور: به مقدار لازم
تکمیلی
- زمان تهیه : 30 دقیقه
- مناسب برای 5 نفر
طرز تهیه خیارشور تخمیری
مرحله اول
اولین مرحله از طرز تهیه خیارشور این است که خیارها و سبزیها را با آب سرد بشویید و خوب خشک کنید سپس سبزیها را خرد کنید.
مرحله دوم
اکنون و در این مرحله آب جوشیده و نمک را با هم مخلوط کنید سپس مایع را کنار بگذارید تا کاملا مواد اضافه آب و نمک ته نشین شود.
مرحله سوم
اکنون خیارها را در یک شیشه بریزید، سپس سیر و سبزی را بین خیارها قرار دهید. در پایان مخلوط آب و نمک را روی آنها بریزید و در شیشه را با یک لایه نایلون ببندید و در نهایت آن را به جای خنکتری منتقل کنید. این خیارشور معمولا پس از هفت روز و یا در برخی موارد (بستگی به خیار و دما دارد) تا ۲ هفته آماده میشود. در طول این مدت، حبابهایی روی سطح آب ایجاد میشود که نشاندهنده فعالیت باکتریهای مفید است.
نکات:
- خیارهای سفت و تازه با پوستی نازک و رنگ سبز تیره، بهترین گزینه برای تهیه خیارشور هستند. دقت کنید که از به کار بردن خیارهای نرم و آبکی برای تهیه خیارشورهای تخمیری خودداری کنید.
- نسبت نمک به آب در تهیه محلول نمک بسیار مهم است. اگر نمک کم باشد، باعث رشد باکتریهای مضر میشود و حتی ممکن است خیارشور کپک بزند و اگر نمک زیاد باشد، طعم خیارشور شور میشود و حتی خیار چروک میشود.
- حتما باید آب و نمکی که برای خیار شور تخمیری استفاده میکنید بدون ید باشد اگر از آب لولهکشی استفاده میکنید حتما یک شب در یک ظرف تمیز بدون در، استراحت بدهید و روی آن را با پارچه نازک بپوشانید که گرد و خاک و ید آب خارج شود.
- دمای مناسب برای تخمیر خیارشور، بین ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتیگراد است. از قرار دادن ظرف خیارشور در معرض نور مستقیم خورشید و تغییرات دمایی ناگهانی خودداری کنید.
- برای تسریع فرآیند تخمیر میتوانید از کمی آبنمک خیارشور قبلی به محلول نمک اضافه کنید. این کار باعث انتقال باکتریهای مفید به خیارشور جدید میشود.
- در طول فرآیند تخمیر خیارشور تخمیری باید هر چند روز یکبار در ظرف را باز کرده و گازهای تولید شده را خارج کنید.
- پس از اتمام فرآیند تخمیر، خیارشورها را در یخچال نگهداری کنید. در مدتی که منتظر خیارشور هستید، آنها را در یخچال قرار ندهید، اما پس از باز کردن در حتما آن را در یخچال نگهداری کنید.