ترشی لیته شیرازی یکی از انواع ترشیهای محبوب و پرطرفدار در ایران است که با طعمی خاص و ترکیبات منحصر به فرد خود متمایز میشود. این ترشی اغلب به عنوان چاشنی کنار غذاهای مختلف استفاده میشود و به دلیل طعم ترش و تند خود، اشتها را باز میکند.
مواد لازم
- بادمجان: ۱ کیلوگرم
- هویج: ۴ عدد
- فلفل دلمهای کوچک: ۱ عدد
- سرکه: ۱٫۵ لیتر
- نمک: ۱ قاشق غذاخوری
- گلپر: ۱ قاشق مرباخوری
- ادویه ترشی: ۱ قاشق مرباخوری
- پودر تخم گشنیز: ۱ قاشق مرباخوری
- زردچوبه: ۱ قاشق غذاخوری
- سیر: ۱ بوته
- فلفل تند: ۱ عدد
- ترخون: ۱ قاشق چایخوری
- مرزه: ۱ قاشق چایخوری
- نعنا خشک: نصف قاشق چایخوری
- گوجه فرنگی: ۴-۵ عدد
تکمیلی
- زمان تهیه : 90 دقیقه
- مناسب برای 10 نفر
طرز تهیه ترشی لیته شیرازی خانگی
مرحله اول
اولین مرحله از طرز تهیه ترشی لیته شیرازی این است که بادمجانها را شسته، پوست گرفته و به صورت مکعبهای کوچک خرد کنید. بعد به سراغ گوجه فرنگیها بروید و آنها را شسته، پوست کنده و در مخلوطکن یا غذاساز له کنید. در ادامه هویج و فلفل دلمهای را شسته و به صورت حلقههای نازک برش دهید و سیر را پوست کنده و رنده کنید.
مرحله دوم
بادمجانهای خرد شده را در مقداری سرکه بریزید و اجازه دهید بپزند بعد از قابلمه خارج کنید و در یک سبد بریزید تا آب اضافه آن گرفته شود. در نهایت گوجه فرنگی له شده، هویج، فلفل دلمهای، سیر، نمک، زردچوبه، گلپر، فلفل قرمز خشک و سرکه را هم در یک ظرف بزرگ برای مخلوط کردن مواد ترشی بریزید و مواد را به خوبی مخلوط کنید.
مرحله سوم
مخلوط را در شیشههای تمیز و استریل شده بریزید و روی هر شیشه یک قاشق غذاخوری شوید خشک بپاشید. در شیشهها را محکم ببندید و آنها را به مدت حداقل یک هفته در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا حداقل ۲ هفته بماند تا جا بیافتد.
نکات:
- برای افزایش ماندگاری ترشی بهتر است به جای سرکه سفید از سرکه انگور استفاده کنید.
- اگر دوست دارید ترشی لیته شیرازی شما تندتر باشد، میتوانید مقدار فلفل قرمز خشک را بیشتر کنید.
- ترشی لیته شیرازی طعمی متعادل بین ترشی، شیرینی و تندی دارد.
- استفاده از گوجه فرنگی له شده یکی از ویژگیهای متمایز ترشی لیته شیرازی است که به آن طعم ترش و شیرین میدهد.