طرز تهیه ترشی لیته شیرازی

ترشی لیته شیرازی یکی از انواع ترشی‌های محبوب و پرطرفدار در ایران است که با طعمی خاص و ترکیبات منحصر به فرد خود متمایز می‌شود. این ترشی اغلب به عنوان چاشنی کنار غذاهای مختلف استفاده می‌شود و به دلیل طعم ترش و تند خود، اشتها را باز می‌کند.

تکمیلی 

  • زمان تهیه : 90 دقیقه
  • مناسب برای 10 نفر

طرز تهیه ترشی لیته شیرازی خانگی

مرحله اول

اولین مرحله از طرز تهیه ترشی لیته شیرازی این است که بادمجان‌ها را شسته، پوست گرفته و به صورت مکعب‌های کوچک خرد کنید. بعد به سراغ گوجه فرنگی‌ها بروید و آن‌ها را شسته، پوست کنده و در مخلوط‌کن یا غذاساز له کنید. در ادامه هویج و فلفل دلمه‌ای را شسته و به صورت حلقه‌های نازک برش دهید و سیر را پوست کنده و رنده کنید.

مرحله دوم

بادمجان‌های خرد شده را در مقداری سرکه بریزید و اجازه دهید بپزند بعد از قابلمه خارج کنید و در یک سبد بریزید تا آب اضافه آن گرفته شود. در نهایت گوجه فرنگی له شده، هویج، فلفل دلمه‌ای، سیر، نمک، زردچوبه، گلپر، فلفل قرمز خشک و سرکه را هم در یک ظرف بزرگ برای مخلوط کردن مواد ترشی بریزید و مواد را به خوبی مخلوط کنید.

مرحله سوم

مخلوط را در شیشه‌های تمیز و استریل شده بریزید و روی هر شیشه یک قاشق غذاخوری شوید خشک بپاشید. در شیشه‌ها را محکم ببندید و آنها را به مدت حداقل یک هفته در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا حداقل ۲ هفته بماند تا جا بیافتد.

 

نکات:

  • برای افزایش ماندگاری ترشی بهتر است به جای سرکه سفید از سرکه انگور استفاده کنید.
  • اگر دوست دارید ترشی لیته شیرازی شما تندتر باشد، می‌توانید مقدار فلفل قرمز خشک را بیشتر کنید.
  • ترشی لیته شیرازی طعمی متعادل بین ترشی، شیرینی و تندی دارد.
  • استفاده از گوجه فرنگی له شده یکی از ویژگی‌های متمایز ترشی لیته شیرازی است که به آن طعم ترش و شیرین می‌دهد.
امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *