ترشی لیته، یکی از محبوبترین ترشیهای ایرانی است که با تنوع بالایی از سبزیجات تهیه میشود. اما آیا تا به حال فکر کردهاید که میتوانید این ترشی خوشمزه را با رب گوجه فرنگی ترکیب کنید و طعمی متفاوت و جذاب به آن ببخشید؟ بله، ترکیب ترشی لیته با رب گوجه فرنگی میتواند یک تجربه جدید و دلچسب از ترشی خوردن را برای شما به ارمغان بیاورد.
مواد لازم
- گل کلم کوچک: ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۵۰۰ گرم
- هویج: ۴ عدد
- بادمجان: ۲ عدد
- کرفس خرد شده: ۲ لیوان
- فلفل سبز تند: ۳ عدد
- خیار: ۵ عدد
- سیر: ۱ بوته
- تخم گشنیز: ۲ قاشق غذاخوری
- پودر گلپر: ۱ قاشق چایخوری
- نمک: ۶-۷ قاشق غذاخوری
- سرکه قرمز: ۱ لیتر
- آب: ۱ لیتر و ۱ پیمانه
تکمیلی
- زمان تهیه : 90 دقیقه
- مناسب برای 20 نفر
طرز تهیه ترشی لیته با رب گوجه فرنگی
مرحله اول
اولین مرحله از طرز تهیه ترشی لیته با گوجه فرنگی این است که تمام سبزیجات ترشی را خوب بشویید و پوست بگیرید. گل کلم را به گلهای کوچکتر تقسیم کنید. هویج و بادمجانها را به صورت نگینی خرد کنید. خیارها را هم به صورت حلقهای برش بزنید. سیر را پوست کنده و له کنید. در نهایت تمام سبزیجات خرد شده را در یک ظرف بزرگ بریزید و ادویهها که شامل تخم گشنیز، پودر گلپر، نمک و سیر له شده است را به سبزیجات اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
مرحله دوم
اکنون که مواد ترشی را آماده کردهاید باید مخلوط رب را آماده کنید برای این کار رب گوجه فرنگی، سرکه قرمز و آب را در یک ظرف جداگانه با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.
مرحله سوم
مخلوط رب گوجه فرنگی را به سبزیجات اضافه کنید و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا همه جای سبزیجات به سس آغشته شود. مخلوط را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت ملایم قرار دهید و به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه حرارت دهید تا سبزیجات کمی پخته شوند و ترشی جا بیفتد. حواستان باشد که ترشی نسوزد، مرتبا هم بزنید. ترشی آماده را در شیشههای تمیز و خشک بریزید و درب آنها را محکم ببندید. شیشههای ترشی را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. ترشی لیته پس از چند روز آماده مصرف است و طعم آن بهتر خواهد شد.
نکات:
- برخی از ادویههای رایج در تهیه ترشی لیته شامل تخم گشنیز، پودر گلپر، سیر، فلفل قرمز، زردچوبه و نمک میشود.
- سرکه یکی از اجزای اصلی ترشی لیته است و نقش مهمی در حفظ ماندگاری و طعم ترشی دارد. سرکه علاوه بر طعم ترش، خاصیت ضدعفونیکنندگی هم دارد و از رشد باکتریها جلوگیری میکند.
- برای جلوگیری از کپک زدن و خراب شدن ترشی لیته علاوه بر این که باید به تمیز کردن شیشههای ترشی و خوب خشک کردنشان دقت کنید.
- اگر از آن دسته افراد هستید که دوست دارید ترشی لیته شما تند باشد حتما مقدار بیشتری فلفل سبز در آن استفاده کنید یا از فلفل قرمز در کنار دیگر ادویههای ترشی استفاده کنید.