این روزها موچی را با طعمها و رنگهای مختلف در کافیشاپها و شیرینیفروشیها به وفور میتوان دید. شاید در نظر اول تهیه این شیرینی بسیار سخت به نظر برسد اما شما میتوانید به آسانی آن را در خانه برای میهمانیهایتان درست کنید. این شیرینی که بر پایه آرد برنج ژاپنی درست میشود، در بسیاری از موارد میتوان آن را با آرد گندم هم جایگزین کنید.
طرز تهیه موچی با آرد گندم
مرحله اول
موچی به روش سنتی در ژاپن و کُره با آرد برنج گلوتینوس درست میشود و تنها در صورت عدم دسترسی به آن میتوان شیرینی را با آرد گندم درست کرد. پس بهترین کار آن است که مواد لازم را همانند دیگر دستورهای تهیه شیرینی در دمای محیط بگذارید تا در پیش بردن مراحل تهیه خللی پیش نیاید. در اولین مرحله از طرز تهیه موچی با آرد گندم باید یک کاسه مناسب آرد گندم را به همراه شکر خوب مخلوط کنید. مخلوط را دو تا سه بار الک کنید. سپس مقدار آب گفتهشده را به آرامی اضافه کرده و هم بزنید. مواد را خوب ورز دهید تا کامل یکدست شود.
مرحله دوم
در دومین مرحله از طرز تهیه موچی با آرد گندم به روش سنتی آن میپردازیم. یک قابلمه را تا نیمه پر از آب کنید. با جوش آمدن آب، خمیر را داخل یک ظرف پیرکس بگذارید. در ادامه یک آبکش مناسب با ظرفتان داخل قابلمه قرار دهید. ظرف پیرکس را داخل آبکش بگذارید. در نهایت در قابلمه را با دمکنی ببندید. برای پخت خمیر موچی با حرارت آب باید ۱۵ دقیقه زمان دهید تا با حرارت کم پخته شود.
مرحله سوم
در سومین مرحله از طرز تهیه موچی با آرد گندم باید تصمیم بگیرید که از چه فیلینگی میخواهید استفاده کنید چراکه کامل به ذائقه خودتان بستگی دارد. برای داشتن موچیهایی ساده میتوانید از فیلینگ خرده میوه استفاده کنید. میوههایی مانند توتفرنگی یا انبه را برای مواد میانی خرد کنید. روی سطح کارتان را کمی نشاسته ذرت بپاشید. خمیر موچی را روی آن بگذارید. خمیر را حسابی ورز دهید تا یکدست و منسجم شود. حال از خمیرتان به اندازه یک گردو بردارید. خمیر را در کف دستتان گذاشته و آن را پهن کنید. با فرم گرفتن خمیر، خرده میوههای دلخواهتان را در میان آن بریزید. در نهایت خمیر را مجدد به شکل گرد بسته و در نشاسته ذرت بغلتانید. موچیهای ساده را برای دو تا سه ساعت داخل یخچال بگذارید تا خوب خودشان را بگیرند.
نکات:
- مواد لازم موچی شکلاتی همانند موچی ساده است تنها باید در مرحله دوم که خمیر را میپزید به مقدار لازم پودر کاکائو اضافه به آن اضافه کنید.
- آردی که برای تهیه این شیرینی به کار میرود معمولا آرد برنج ژاپنی یا آرد موچی است. بهترین جایگزین آرد گندم است.
- موادی که برای داخل خمیر موچی استفاده میکنید کاملا ذائقهای است اما شکلات صبحانه، سس شکلاتی، خامه، مارمالاد هلو، مربای آلبالو و برشهای میوه از خوشمزهترین آنها به حساب میآید.
- موچی برای کودکان بسیار جذابیت دارد پس با کمک ترافلهای رنگی، چیپسهای شکلاتی، خامه شکلاتی و خرده آجیل به زیبایی به آن جلوه دهید.