شیرینی کشمشی پایه ثابت شیرینیهای عید و از دلچسبترین شیرینیهای ایرانی است. طرز پخت شیرینی کشمشی بسیار ساده است و شما میتوانید تنها با چند قلم مواد شیرینیپزی، این شیرینی خوشمزه را بپزید و نوشجان کنید. شیرینی کشمشی در کنار یک لیوان چای، قهوه یا شیر گرم میتواند یک عصرانه خوشمزه و پرطرفدار پاییزی باشد. شیرینی کشمشی را میتوانید با فر یا بدون آن بپزید.
مواد لازم
- کره گیاهی (مارگارین): ۷۵ گرم
- پودر قند: ۲٫۳ پیمانه
- تخممرغ: ۱ عدد
- وانیل: ۱٫۴ قاشق چایخوری
- کشمش پلویی: ۱٫۲ پیمانه
- ٰآرد شیرینیپزی: ۱ پیمانه
تکمیلی
- زمان تهیه : 60 دقیقه
- مناسب برای 4 نفر
طرز تهیه شیرینی کشمشی خانگی
مرحله اول
ابتدا مواد را از یخچال بیرون میآوریم و اجازه میدهیم تا تمام مواد به دمای محیط برسند. یک ظرف برداشته و مارگارین و پودر قند را درون آن میریزیم. کره و پودر قند را کمی با قاشق ترکیب کرده و سپس با همزن برقی میزنیم تا مواد نرم و یکدست شوند.
یک عدد تخممرغ را همراه با وانیل به مخلوط کره و شکر اضافه و مجددا با همزن هم میزنیم. پس از اینکه مواد یکدست شد، با یک لیسک مواد را از اطراف ظرف در وسط آن جمع میکنیم. در این مرحله نصف پیمانه کشمش پلویی را به مواد اضافه کرده و با هم ترکیب میکنیم. کشمش را حتما از قبل شسته و خشک کرده باشید.
مرحله دوم
آرد سفید را ابتدا الک کرده و سپس به مواد اضافه میکنیم. برای ترکیب کردن مواد با یکدیگر از یک لیسک استفاده میکنیم و به آرامی آرد را با سایر مواد مخلوط میکنیم تا به بافتی مشابه بافت خمیر در تصویر زیر برسیم.
یک قیف برداشته و خمیر شیرینی کشمشی را درون آن ریخته و کنار میگذاریم. برای پخت شیرینی بهتر است یک تابه پهن انتخاب کرده و کف آن را کاغذ روغنی پهن کنید. حالا مواد شیرینی را با فاصله از هم کف تابه ماسوره میزنیم. فاصله بین خمیرها به این دلیل است که حین پخت به هم نچسبند.
مرحله سوم
بعد از ماسوره زدن خمیر شیرینی، روی شعله گاز یک شعلهپخشکن قرار داده و تابه را روی آن قرار میدهیم. در تابه را میبندیم و ۲۰ تا ۳۰ دقیقه به شیرینیها زمان میدهیم تا آماده شوند. بعد از اینکه اطراف شیرینیها طلایی شد، تابه را از روی حرارت برداشته و اجازه میدهیم تا خنک شوند. پس از خنک شدن، شیرینیها را از کاغذ روغنی جدا کرده و در ظرف سرو میچنیم.
نکات:
- در صورتی که کره گیاهی ندارید، میتوانید به همان مقدار روغن جامد استفاده کنید.
- برای عطر و طعم بهتر شیرینی میتوانید از گلاب یا کمی زعفران دمکرده نیز استفاده کنید.
- برای تهیه شیرینی کشمشی در فر، حتما فر را از قبل گرم کرده و شیرینی را برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در دمای ۱۶۰ درجه قرار دهید.
- جهت قالب زدن خمیر شیرینی میتوانید از اسکوپ نیز استفاده کنید.
- اگر شیرینی مدت زمان زیادی روی حرارت بماند رطوبت آن از دست میرود و خشک میشود.
- اگر دوست دارید روی شیرینیها ترک بخورند، بعد از قالب زدن مقداری پودر قند روی آنها الک کنید.
- استفاده بیش از حد از آرد نیز موجب خشکی شیرینی کشمشی خواهد شد.
- زودتر از زمان گفته شده برای پخت، در تابه را باز نکنید. خارج شدن حرارت باعث از بین رفتن پُف شیرینی میشود.
- در صورت تمایل میتوانید همراه کشمش از شکلات چیپسی نیز استفاده کنید.
- علاوه بر شکلات، از انواع مغز مانند مغز گردوی خرد شده نیز میتوانید در خمیر شیرینی استفاده کنید.
- حتما هنگام قالبزدن شیرینی فاصله بین آنها را رعایت کنید تا زمان پخت به هم نچسبند.
- عدهای برای داشتن عطر بهتر از پوست پرتقال رنده شده در خمیر شیرینی استفاده میکنند.