طرز تهیه مربای گیلاس

طعم تابستان را در تمام فصول سال با مربای گیلاس خانگی تجربه کنید! آیا به دنبال طعمی بهشتی هستید؟ مربای گیلاس، راز این جادو است! با دستور پخت ساده ما در ادامه می‌توانید مربایی خوش‌طعم و با عطر دل‌انگیز تهیه کنید که تا مدت‌ها ماندگار می‌ماند.

تکمیلی 

  • زمان تهیه : 90 دقیقه
  • مناسب برای 10 نفر

طرز تهیه مربای گیلاس خانگی

مرحله اول

اولین مرحله از طرز تهیه مربای گیلاس با ماندگاری بالا این است که شیشه‌هایی که قرار است مربا را داخل‌شان بریزید، خوب بشویید و بعد هم همه را در یک قابلمه که روی حرارت گذاشتید و آب داخلش ریخته‌اید و خوب جوش آمده، بگذارید تا کاملا استریل شوند. یادتان باشد که بعد از ۱۰ دقیقه شیشه‌ها و در آن‌ها را از آب خارج کنید.

مرحله دوم

یک قابلمه متوسط، گیلاس، ۱/۴ فنجان شکر و آب لیمو را با هم مخلوط کنید. روی حرارت متوسط رو به بالا قرار دهید. ۲ تا ۳ دقیقه با هم زدن مرتب بپزید تا شکر حل شود. یک سوم شکر باقیمانده را هم بزنید و ۱ تا ۲ دقیقه بپزید و هم بزنید تا حل شود. شکر را در دو نوبت دیگر اضافه کنید و هر دسته را هم بزنید تا شکر حل شود.

مخلوط را به جوش بیاورید و به مدت ۱۰ دقیقه بپزید و مرتبا هم بزنید. در حین پخت و پز، هر کفی که روی سطح شناور است را بردارید تا مربای شما شفاف و خوش رنگ باشد.

برای بررسی غلظت مناسب مربای گیلاس، یک قاشق مرباخوری از مربا را داخل یک ظرف که از فریزر درآورده‌اید بریزید، بشقاب را به فریزر برگردانید و یک دقیقه صبر کنید. بشقاب را از فریزر خارج کرده و با یک انگشت لبه مربا را به آرامی تکان دهید. اگر مربا آماده باشد با قرار دادن مربا میان دو انگشت کمی چروک می‌شود اما اگر آماده نباشد آنقدر نازک می‌شود که چروک شود. بنابراین اگر مربا در اولین تلاش چروک نشد، ۲ یا ۳ دقیقه دیگر بپزید و تست غلظت را تکرار کنید.

مرحله سوم

در آخرین مرحله از طرز تهیه مربای گیلاس با ماندگاری بالا وقتی مربا به درستی غلظت لازم را یافت، قابلمه را از روی حرارت بردارید. با استفاده از انبر، یک شیشه را از آب در حال جوش برداشته و آب را داخل قابلمه خالی کنید. شیشه را روی یک سطح تمیز قرار دهید و با استفاده از ملاقه، مربا را از طریق قیف داخل شیشه بریزید. شیشه را کامل پر نکنید و فضایی خالی را برای مربا در نظر بگیرید. در نهایت هم قیف را بردارید؛ لبه را با یک حوله مرطوب تمیز پاک کنید.

با استفاده از انبر، در شیشه را هم از آب داغ بردارید و آن را محکم ببندید بعد با انبر، شیشه پر شده را به آب در حال جوش برگردانید. این کار را با باقی‌مانده مربا و شیشه‌ها تکرار کنید، مطمئن شوید شیشه‌ها با دو طرف قابلمه تماس نداشته باشند و از هم فاصله داشته باشند.

حرارت را زیاد کنید، در قابلمه را ببندید و آب را بجوشانید. شیشه‌ها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب جوش بگذارید و بعد با استفاده از انبر شیشه‌ها را به توری سیمی منتقل کنید تا کاملا خنک شوند.

 

نکات:

  • برای تهیه مربای گیلاس با ماندگاری بالا، بهتر است از گیلاس‌های سالم و سفت استفاده کنید. گیلاس‌های نارس یا له ممکن است باعث شوند که مربایشان کپک بزند یا فاسد شود.
  • اگر تمایل دارید مربای ترش‌تری داشته باشید، می‌توانید مقدار آبلیمو را کمی افزایش دهید.
  • مربای گیلاس معمولا دو هفته تا یک ماه در یخچال به خوبی حفظ می‌شود.
  • در ۵ دقیقه آخر پخت می‌توانید از آبلیمو، وانیل، هل یا زعفران برای طعم دادن به مربا استفاده کنید.
  • برای غلیظ‌تر شدن مربا می‌توانید از کمی ژلاتین یا نشاسته استفاده کنید.
امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *