طرز تهیه قهوه فرانسه با فرنچ پرس

چنانچه قهوه را فقط در بیرون از خانه می‌خورید و از درست کردن آن در آشپزخانه خودتان واهمه دارید، نگران نباشید. در این مطلب قرار است یکی از انواع محبوب قهوه برای ایرانی‌ها، یعنی طرز تهیه قهوه فرانسه را آموزش بدهیم و دم آوردن آن را با فرنچ پرس بررسی کنیم.

برای تهیه قهوه فرانسه با فرنچ پرس، همان‌طور که از نام آن پیداست، به یک دستگاه فرنچ‌پرس احتیاج داریم. در واقع می‌توان گفت که فرنچ‌پرس یکی از ساده‌ترین روش‌های تهیه قهوه است. در این روش، قهوه‌های آسیاب شده در آب غوطه‌ور می‌شوند، آب طعم و بوی قهوه را از آن‌ها می‌گیرد و سپس تفاله‌ها در انتهای فرنچ پرس ته‌نشین می‌شوند. پس از آن، پیستون مشبک فرنچ‌پرس به سمت پایین فشار داده می‌شود و به شما امکان می‌دهد که قهوه‌ای صاف و شفاف را داخل فنجان بریزید.

جالب است بدانید که بر اساس داده‌های تاریخی، ریشه اختراع دستگاه فرنچ‌پرس چندان هم فرانسوی نیست و فرانسوی‌ها و ایتالیایی،‌ بر سر اینکه کدامشان زودتر آن را اختراع کردند، باهم نزاع دارند.

تکمیلی 

  • زمان تهیه : 60 دقیقه
  • مناسب برای 4 نفر

طرز تهیه قهوه فرانسه با فرنچ پرس خانگی

مرحله اول

بهترین آب برای تهیه قهوه فرانسه، آب جوشی است که تازه از دما افتاده است.

برای این کار، چنانچه دماسنج مخصوص آشپزی ندارید، ابتدا آب را به جوش بیاورید، سپس یک دقیقه صبر کنید تا دمای آب از نقطه جوش (۱۰۰ درجه سانتی‌گراد) به حدود ۹۶ درجه سانتی‌گراد برسد.

مرحله دوم

در طول مدتی که آب جوشیده شما از دما می‌افتد، قهوه آسیاب شده را در محفظه فرنچ پرس بریزید. سپس آب را اضافه کنید و با یک قاشق کمی هم بزنید تا تمام قهوه‌ها خیس شوند. سپس درِ فرنچ پرس را روی آن بگذارید، اما پیستون آن را تا پایین نبرید و اجازه بدید تا مماس با سطح آب بماند.

پس از گذشت ۵ تا ۱۰ دقیقه، پیستون را به آرامی پایین ببرید تا تفاله‌های قهوه، در زیر محفظه پیستون بمانند. سپس قهوه را در فنجان یا لیوان موردنظرتان ریخته و نوش جان کنید.

 

نکات:

  • پس از اولین باری که با فرنچ پرس قهوه درست می‌کنید، چنانچه متوجه شدید که طعم قهوه شما خیلی ضعیف (رقیق) یا خیلی قوی (بیش از حد تلخ) است، زمان دم کردن و همچنین حجم قهوه‌ای را که داخل فرنچ پرس می‌ریزید، کم یا زیاد کنید. همچنین چنانچه می‌بینید قهوه شما صاف نشده و حجم زیادی از تفاله از توری فرنچ پرس عبور کرده و وارد فنجانتان شده است، آسیاب قهوه‌تان را درشت‌تر انتخاب کنید. البته توجه داشته باشید که در صورت درشت‌تر بودن آسیاب قهوه، دم آوردن و عصاره‌گیری از آن، زمان بیشتری طول می‌کشد.
  • از آنجا که فرنچ پرس قهوه را با غوطه‌ور کردن کامل تفاله‌ها در آب دم می‌کند، قهوه به دست آمده از آن، در مقایسه با روش‌های دیگر، قوی‌تر و طعم‌دارتر است. در واقع هرچه آب، بیشتر با دانه‌های قهوه تماس داشته باشد، طعم بیشتری استخراج می‌شود.
  • قهوه‌سازهای برقی موجود در بازار، بسته به نوع و کیفیتشان می‌توانند بسیار گران باشند، اما فرنچ پرس دستگاهی با قیمت نسبتاً مناسب است. ضمن اینکه به فیلترهای کاغذی هم نیاز ندارد و تنها ضایعات آن، تفاله قهوه است. بنابراین به محیط زیست هم آسیب چندانی نمی‌رساند.
  • برخلاف دستگاه‌های قهوه‌ساز که بخشی از فضای پیشخوان آشپزخانه یا میز کار شما را به خود اختصاص می‌دهند، فرنچ پرس دستگاه کوچکی است که به راحتی در کابینت یا داخل کشوهای شما قابل نگهداری است و ضمنا قابلیت حمل‌ونقل هم دارد.
امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *