دستگاههای قهوهساز مدتهاست که راه خود را به آشپزخانهها پیدا کردهاند و به احتمال زیاد، خصوصا در فیلمها و سریالهای آمریکایی دیدهاید که صبحها بلافاصله بعد از بیدار شدن از خواب،به سراغ دستگاه قهوهسازشان میروند. قهوهای که با استفاده از این دستگاهها ساخته میشود، قهوه به روش قطرهچکانی (Drip Coffee) است که از انواع مرسوم در فرآوری قهوه محسوب میشود.
در این مطلب قرار است یکی از انواع محبوب قهوه برای ایرانیها، یعنی طرز تهیه قهوه فرانسه را آموزش بدهیم و دم آوردن آن را با دستگاه قهوهساز بررسی کنیم.
مواد لازم
- دستگاه قهوهساز: مناسب برای تهیه ۱۰ فنجان قهوه
- آب تصفیه شده یا معدنی: ۱۲۵۰ میلیلیتر
- قهوه آسیاب شده: ۸۰ گرم (حدود ۱۵ قاشق چایخوری)
- فیلتر کاغذی: (در صورت نیاز دستگاه قهوهساز) ۱ عدد
تکمیلی
- زمان تهیه : 15 دقیقه
- مناسب برای 8 نفر
طرز تهیه قهوه فرانسه با دستگاه خانگی
مرحله اول
برای شروع کار با دستگاه قهوهساز، ابتدا مخزن آن را تا جایی که روی دستگاه علامت زده شده، از آب پر کنید.
بهتر است برای پر کردن مخزن، از آب معدنی استفاده کنید تا دستگاهتان کمتر جرم گرفته و عمر بیشتری داشته باشد. همچنین قهوهخورهای حرفهای معتقدند که املاح و مواد معدنی موجود در آبهای بستهبندی شده، بر طعم و کیفیت نهایی قهوه اثر میگذارند.
مرحله دوم
برخی از دستگاههای قهوهساز، خودشان به فیلتر ضدزنگ و قابل استفاده مجدد مجهز هستند. اما چنانچه دستگاه قهوهساز شما به فیلتر کاغذی احتیاج دارد، سعی کنید سراغ فیلترهایی بروید که با محیط زیست هم سازگار هستند و آسیب کمتری به طبیعت میرسانند.
فیلتر را طبق راهنمای موجود روی بسته فیلتر یا راهنمای دستگاهتان، تنظیم کنید و داخل سبد فیلتر قرار بدهید.
مرحله سوم
اندازه آسیاب قهوه، یکی از مهمترین عواملی است که میتواند طعم قهوه شما را تحت تاثیر قرار بدهد. پس برای خرید قهوه مناسب، حتما به فروشنده ذکر کنید که قهوه را برای چه نوع دستگاهی میخواهید.
حالا قهوه آسیاب شده را به فیلتر قهوه اضافه کنید و سبد را دوباره داخل دستگاه قرار بدهید. سپس دستگاهتان را طبق راهنمای آن، روشن کنید و منتظر بمانید تا چرخه عصارهگیری از قهوه کامل بشود. در بیشتر دستگاهها، دم کردن قهوه از زمانی که آب شروع به چکه کردن روی قهوه میکند تا زمانی که عصاره قهوه از آن خارج شده و داخل قوری میچکد، بین سه تا پنج دقیقه طول میکشد.
نکات:
- بیشتر دستگاههای قهوهساز، به سینی مخصوص گرم نگه داشتن قوری قهوه مجهز هستند، اما توصیه میکنیم از آن استفاده نکنید زیرا روی طعم قهوه تاثیر میگذارد. بهترین راه برای گرم نگه داشتن قهوه در صورت عدم استفاده از آن در همان لحظه، ریختن قهوه در فلاسک مخصوص است.
- انتخاب نوع برشتگی (رُست) قهوه به سلیقه شما بستگی دارد.
- پیشنهاد میکنیم حداقل هر سه ماه یک بار، قهوهساز خود را تمیز کنید و همچنین تمام قسمتهای جداشدنی قهوهساز (مثل قوری و مخزن فیلتر) را بعد از هر استفاده بشویید تا جرم و باکتری نگیرد.