طرز تهیه دونات با دستور ساده

دونات شیرینی محبوب بچه‌ها، جای خود را در دل بزرگترها هم توانسته باز کند. این شیرینی خوشمزه با آن رنگ‌و لعاب‌های زیبایش یکی از بهترین گزینه‌ها برای پذیرایی در جشن تولد و میهمانی‌ها به حساب می‌آید. مواد اصلی آن آرد، شکر، کره و آب است که به راحتی در هر منزلی پیدا می‌شود و برای تهیه آن حتما نیازی به شیر و مخمر ندارید چراکه می‌توانید با آب به آسانی در منزل آن را درست کنید.

تکمیلی 

  • زمان تهیه : 60 دقیقه
  • مناسب برای 6 نفر

طرز تهیه دونات آسان خانگی

مرحله اول

در اولین مرحله از طرز تهیه دونات برای ۴ نفر ، ابتدا باید خمیر آن را درست کنید. مخمر را با آب ولرم مخلوط کنید تا مایه آن کامل حل شود. پنج دقیقه زمان دهید تا مخمرتان کف کند. عمل نکردن مخمر به معنای گذشتن تاریخ مصرف آن است پس مخمر جدید را جایگزین آن کنید. آرد، شیر، شکر، نمک، کره، زرده تخم‌مرغ، دارچین و مخلوط مخمر را با سرعت متوسط و با کمک هم‌زن با یکدیگر مخلوط کنید. خمیر را با کاردک داخل کاسه جمع و با سرعت کم مجدد مخلوط کنید تا خمیر نرمی به دست آید.

مرحله دوم

در دومین مرحله از طرز تهیه دونات برای ۴ نفر خمیر را از سمت پایین به وسط کاسه جمع کنید سپس کمی آرد روی آن بپاشید تا پوسته‌پوسته نشود. حال یک نایلون یا حوله تمیز روی آن بیاندازید و در دمای اتاق برای یک ساعت به آن استراحت دهید تا خوب پف کند.

مرحله سوم

در سومین مرحله از طرز تهیه دونات برای چهار نفر باید روی سطح کار خود کمی آرد بپاشید و خمیر دونات را روی آن پهن کنید. بعد از کمی ورز دادن آن را به دو قسمت تقسیم کنید. هر یک از نیمه‌های خمیر را به شکل طناب پیچ دهید. حال طناب را از وسط تا کرده و دو رشته به موازات یکدیگر ایجاد کنید. شما باید دو رشته خمیر را روی هم فشار داده و تا کنید تا دونات ببندد. سپس هر یک از دونات‌های پیچ‌خورده را برای ۳۰ دقیقه روی کاغذروغنی قرار دهید تا خوب پف کرده و بلند شود.

مرحله چهارم

در چهارمین مرحله از طرز تهیه دونات برای چهار نفر تا زمانی که دونات‌هایتان استراحت کنند، کاسه‌ای مناسب انتخاب کنید تا در آن دارچین، شکر و نمک را برای تزئین دونات‌های پخته‌شده مخلوط کنید. بعد از آماده شدن دونات‌ها برای سرخ‌شدن، روغن را در تابه بریزید تا داغ شود. برای آن‌که روغن‌تان سریع داغ شود حرارت گاز را باید متوسط رو به بالا زیاد کنید. سپس هر طرف از دونات‌ها را به مدت یک دقیقه در روغن سرخ کنید. اگر می‌خواهید دونات‌هایتان کمی مرطوب باشند حدود ۳۰ ثانیه در روغن فرو ببرید و سپس روی توری خنک‌کننده یا دستمال مرطوب بگذارید تا روغن اضافه‌شان گرفته شود. حال آن‌ها را در ظرف شکر و دارچین فرو ببرید تا کامل روی آن‌ها را بپوشاند. آن‌ها را روی یک توری سیمی بگذارید تا اضافه‌های دارچین و شکر بریزید.

 

نکات:

  • برای چک کردن تاریخ انقضای آن می‌توانید آن را با مقداری آب گرم و کمی شکر مخلوط کرده و روی آن را بپوشانید. اگر بعد از گذشت چند دقیقه کف‌آلود و کرمی رنگ شد، خیال‌تان از فعال بودن آن راحت باشد.
  • با داغ شدن روغن، دونات‌ها را یکی‌یکی داخل تابه بیاندازید و سرخ کنید. بیرون دونات‌ها باید قهوه‌ای رنگ شود اما از آن‌جا که این مدل از دونات‌ها ضخیم هستند پس مراقب باشید که داخل آن خام و چسبناک نباشد.
  • شکلات چیپسی و کره را با یکدیگر در مایکروویو به مدت ۳۰ ثانیه بریزید تا مخلوط شوند. بعد از مخلوط شدن‌شان، شیر را به آن اضافه و مجدد با یکدیگر هم بزنید. دونات‌ها را به صورت وارونه در لعاب شکلاتی فرو بروید تا خوب به آن آغشته شوند.
امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *